Catalunya Diari

L'IPC del juny es manté en el 3,3% a Lleida

Els subministraments de la llar s'encareixen a la demarcació un 13,2% en el darrer any i el transport un 9,1%

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a Lleida es manté al juny al 3,3% després d'haver registrat tres mesos consecutius a l'alça, segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Mentrestant, la variació mensual a Lleida va ser de sis dècimes. Els sectors que marquen l'encariment dels preus a la demarcació són, principalment, el dels subministraments de la llar –que van augmentar un 13,2% tant al mes de juny com al de maig-, i del transport -un 9,1% al juny i un 9,7% al maig-.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un altre grup que destaca pel seu increment percentual és el de la sanitat, amb un 3,5%. La variació de l'IPC a Lleida està per damunt de la mitjana de Catalunya, que al juny també s'ha mantingut en el 2,6% en termes interanuals.

Imatge d'una persona traient comptes econòmics amb una calculadora
L'IPC del juny es manté en el 3,3% a Lleida | Pixabay

Els sectors amb caigudes

Pel que fa a la resta de sectors, també destaca l'increment en altres béns i serveis (+1,9%); alimentació i begudes no alcohòliques (+1,4%); vestit i calçat (+1%) i mobles i articles per a la llar (+0,3%). En canvi, han registrat caigudes els sectors de les comunicacions (-4,5%), ensenyament (-3,6%), oci i cultura (-1,2%), restaurants i hotels (-0,8%) i les begudes alcohòliques i tabac (-0,8%).


Comentaris

envia el comentari