Catalunya Diari

L’inici del judici dels presos catalans tindrà lloc el 22 de gener

Durant el procés judicial, els exconsellers seran traslladats a alguna presó mardilenya per poder personar-se al Tribunal Suprem cada cop que convingui

L’inici del judici dels presos catalans tindrà lloc el 22 de gener
L’inici del judici dels presos catalans tindrà lloc el 22 de gener | Twitter

Ja se sap la data d’inici del judici dels presos catalans. Segons les primeres informacions, el litigi contra Sànchez, Cuixart, Junqueras, Forn, Bassa, Romeva, Turull, Rull i Forcadell podria iniciar-se d’aquí a un mes just, concretament el pròxim 21 o 22 de gener.

Els escrits de la defensa es presentaran a mitjans de gener

Així mateix ho explica el mitjà ‘l’Alerta’, que també fa patent el Tribunal Suprem ja estarà preparat la setmana que ve per dur a terme el plet contra els exconsellers empresonats. Per aquest motiu, l’òrgan judicial iniciarà els deu dies hàbils que té la defensa dels acusats per presentar els escrits corresponents.

Com que la intenció dels advocats és exhaurir tots els terminis, està previst que aquests escrits siguin presentats a mitjans de gener, i només quan estiguin tots entregats, el Suprem podrà dictar el dia que tindrà lloc l’inici del judici oral.

El 21 o 22 de gener, dates idònies per iniciar el judici

Presumiblement, s’espera que el plet comenci una setmana després de l’entrega dels escrits, de manera que el 21 o el 22 de gener es configuren com les dates idònies per donar el tret de sortida a aquest procés.

Per tal de possibilitar l’assistència dels exconsellers a cada jornada del judici, els presos catalans seran traslladats a alguna presó madrilenya, molt possiblement a la de Soto del Real. Malgrat que encara no hi cap confirmació sobre la data oficial d’aquest desplaçament, s’espera que es produeixi uns dies abans de l’inici del plet.

Avui s’ha realitzat un acte commemoratiu a Puig de les Basses

La notícia s’ha fet pública el mateix dia que s’ha dut a terme un acte que ha tingut lloc en les tres presons catalanes on els exconsellers estan reclosos i privats de llibertat. El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha volgut faltar a l’esdeveniment, ni tampoc les 400 persones que s’han aglutinat al voltant de la presó de Puig de les Basses per homenatjar els exmembres del Govern.

L’objectiu d’aquest esdeveniment era que «cap presa política o exiliada caigui en l’oblit», motiu pel qual han dut a terme una marxa de 2,6 quilòmetres  i han plantat un arbre de Nadal ple de llaços grocs a l’entrada del mateix centre penitenciari. 


Comentaris

envia el comentari