Catalunya Diari

Els jocs al núvol apunten a ser el futur dels videojocs

Aquesta popularitat creixent provoca que la competència entre creadors de videojocs es faci cada vegada més renyida

Imatge d'un comandament d'un videojoc, el dia 28 d'agost de 2020.
La iniciativa de jugar des del núvol està sent implementada per diverses de les més importants companyies de tecnologia al món. | Cedida

El món dels videojocs es manté en constant expansió des dels seus inicis durant el segle passat. Guanyant cada vegada més adeptes i fanàtics, ha arribat fins i tot a generar nous llocs de treball i tipus d'emprenedoria completament lligats al seu món. I ara, es planteja oferir serveis de streaming de jocs.
Aquesta popularitat creixent provoca que la competència entre creadors de videojocs es faci cada vegada més renyida. La innovació és or pels qui volen treure avantatge dels seus principals competidors. I és aquí on els jocs al núvol poden jugar un paper important dins de la indústria.
Aquesta idea neix de l'èxit que tenen companyies de jocs sense descàrregues. Aquestes van des de llocs web de jocs per a joves fins a llocs d'apostes per a adults, com Leovegas casino en viu. Doncs ara la diferència estaria en el fet que el servei aniria orientat al públic 'gamer' en general.
El més destacat és la possibilitat que ofereixen aquests llocs web per poder jugar amb un mateix usuari des de tot tipus de dispositius intel·ligents. Tot això sense perdre la qualitat de joc i sense necessitat de passar hores descarregant un videojoc.
Fins al moment, aquest tipus de servei va tenir una fama discreta dins el món Gamer. No obstant això, en l'actualitat s'han sumat projectes de gran inversió i gran fama; projectes que a més són gestionats per diversos gegants de la tecnologia del món.

Els principals projectes per jugar des del núvol

La iniciativa de jugar des del núvol està sent implementada per moltes de les més importants companyies de tecnologia del món; com és el cas de projectes com Google Stadia o Microsoft xCloud. Aquesta última, realitzant una vinculació total amb els seus usuaris tradicionals de Xbox Game Pass.
A més d'aquestes dos grans companyies que acabem d'esmentar, hi ha una gran llista de plataformes que ja ofereixen aquest tipus de serveis. Entre les més destacades podem trobar: Shadow, Vortex, GeForce Now i altres opcions per jugar a videojocs sense descàrregues.
D'altra banda, els títols de major demanda són aquells coneguts per ser multiplataforma. Per tant, jugant des del núvol serà possible expandir les fronteres d'aquest tipus de jocs. Entre els més famosos tenim a GTA V, FarCry 5, Fortnite, The Witcher 3 i PUBG.
Els títols 'indie' també ofereixen una enorme llista d'opcions per jugar des del núvol. Probablement, aquesta representi la majoria dels jocs oferts. Igual que succeeix en el cas dels tradicionals llocs de joc des de la web.
Si bé aquesta modalitat de joc mostra un gran futur, els inicis d'aquesta innovadora forma de jugar a videojocs han tingut certa controvèrsia per part d'altres companyies. Fins al moment Apple segueix negant la implementació de jocs al núvol a iOS, al·legant que seria un moviment injust per als altres dissenyadors.
Així i tot, la forma en què es planteja aquesta innovadora forma de jugar, sumat al suport econòmic de companyies com Microsoft i Google, augura que sigui tot un èxit. De moment, s'estan coneixent les primeres passes del que podria ser el futur dels videojocs al món.


Comentaris

envia el comentari