Catalunya Diari

Èxit total de públic en la III Jornada per a persones amb càncer

La sessió va omplir de gom a gom la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida
Imatge de la III Jornada per a persones amb càncer organitzada per l'AECC Lleida.
Ple absolut de la III Jornada per a persones amb càncer organitzada per l'AECC Lleida. | AECC Lleida

Èxit total de la III Jornada per a persones amb càncer, organitzada aquest divendres per la seu de Lleida de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que ha aconseguit omplir de gom a gom la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida, demostrant així el gran interès dels temes exposats i la vàlua professional de tots els ponents. Una sessió que tanca els actes organitzats per l'AECC de Lleida amb motiu del Dia Mundial del Càncer, i en la qual s'ha presentat l'informe envers l'atenció psicològica a pacients i familiars en el nostre país, realitzat per l'Observatori del Càncer de l'AECC. És molt important disposar de dades que reflecteixin la situació actual de l'impacte psicològic de la malaltia i els seus tractaments en les persones afectades i els seus familiars més propers.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Després de la sessió d'aquest divendres 8 de febrer, i gràcies als testimonis de les persones participants, s'ha pogut demostrar que darrere d'una persona amb càncer hi ha moltes emocions que no podem veure. I que influeixen d'una manera determinada en els resultats dels tractaments aplicats i en la qualitat de vida dels afectats. És per això, que moltes d'aquestes persones afectades per la malaltia, directament o indirectament, necessiten el suport de l'AECC Lleida per continuar el seu camí.

 

Temes molt diversos i cloenda musical

Algunes de les conferències de la III Jornada per a persones amb càncer han estat: 'Darrere una persona amb càncer hi ha moltes emocions que no podem veure'; 'Impacte de l'exercici físic en pacients amb càncer. Resultats previs, primeres impressions'; i 'Càncer hereditari: assessorament genètic i prevenció', Seguidament, els assistents han gaudit d'una pausa, per seguir amb la jornada de la mà de la Núria Pérez i Maria Sebastian, psicòlogues de l'AECC a Saragossa, qui han explicat al públic el deteriorament cognitiu en el pacient oncològic. Finalment, el professor de música, compositor i director de l'orquestra Ensemble XXI, J.A. Chic, ha parlat sobre com gestionar emocions positives a través de la meditació musical guiada.

 Comentaris

envia el comentari