Catalunya Diari

L'OMS alerta d'un augment de contagis de coronavirus a Europa

Fins a 11 països europeus han detectat «un repunt important» dels casos

Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi
L'OMS alerta d'un augment de contagis de coronavirus a Europa | Europa Press

L'Organització Mundial de la Salut ha alertat aquest dijous d'un augment de contagis de la Covid-19 la setmana passada a Europa des de l'inici dels desconfinaments. L'OMS ha assegurat que 11 països europeus han detectat «un repunt important» dels casos, sense concretar quins són. 

«Si no es controlen, els sistemes de salut tornaran a estar en risc de saturació», ha avisat el director general de l'OMS a Europa, Hans Kluge. L'OMS ha celebrat, però, que Polònia, Alemanya i Espanya han reaccionat «ràpidament a rebrots perillosos de la Covid-19» en escoles, mines i centres de producció d'aliments.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Alemanya i França defensen l'OMS de les crítiques dels EUA

Alemanya i França han sortit en defensa de l'Organització Mundial de la Salut —OMS— després de les crítiques dels EUA a la gestió de la crisi de la Covid-19 per part de l'organisme. 

En una compareixença conjunta amb el director general de l'OMS, Tedros Adhanom, els ministres de Salut de França, Olivier Véran, i d'Alemanya, Jens Spahn, han reivindicat el «paper indispensable» i la «confiança» en l'organització. 

Véran ha defensat el «gran paper» de l'OMS en la lluita global contra les malalties, mentre Spahn ha apuntat que la pandèmia ha mostrat que cap país pot fer front sol a les malalties globals. El ministre de Salut alemany ha anunciat una contribució de més de mig bilió d'euros a l'OMS aquest any.

França demana mantenir el veto a ciutadans dels EUA

El ministre francès de Salut, Olivier Véran, s'ha mostrat a favor de mantenir el veto d'entrada a la Unió Europea de ciutadans de països en què «el virus circula més ràpidament» que al bloc comunitari. 

En una compareixença amb el seu homòleg alemany, Jens Spahn, i el director general de l'OMS, Tedros Adhanom, Véran ha assegurat que la «voluntat no és la de prohibir», sinó que hi hagi «coherència» entre les mesures que s'imposen als ciutadans de la UE i als de tercers països. 

Els estats de la UE estan discutint ara com procedir amb la reobertura de les fronteres externes, prevista per a l'1 de juliol. En les discussions, hi ha sobre la taula la possibilitat de mantenir la prohibició d'entrada a ciutadans dels EUA, el Brasil i Rússia.

Mentre Véran ha defensat que cal protegir la «seguretat» dels ciutadans europeus, Spahn ha preferit no fer cap comentari sobre una discussió que està «en curs».


Comentaris

envia el comentari