Catalunya Diari

L'Exèrcit eximeix els legionaris de Vilafranca per manca de motius sancionadors

La institució militar ha al·legat que no es pot demostrar que els soldats haguessin begut cervesa

L'Exèrcit no veu proves per demostrar que els legionaris haguessin begut alcohol
L'Exèrcit no veu proves per demostrar que els legionaris haguessin begut alcohol | Twitter

L'Exèrcit, que va anunciar ahir dilluns que investigaria els legionaris de Vilafranca, ha descartat prendre mesures contra els soldats. Fonts militars han revelat al diari 'La Información' que no sancionaran els protagonistes de la fotografia viralitzada per Gabriel Rufián en què s'apreciava un grup de legionaris prenent cerveses a un bar del municipi mentre portaven armes. Aquestes no tenien munició i la decisió de no deixar-les als autobusos on viatjava la unitat fou deliberada per un dels comandaments militars.

No se'ls va sotmetre a una prova d'alcohol

Finalment, el que podia suscitar a un presumpte incompliment de l'article 70 del Codi Penal Militar —que condemna a presó el consum de drogues i alcohol durant les tasques— ha estat desestimat per l'Exèrcit. Al·leguen que, malgrat la prova fefaent que demostra la presència d'ampolles de cervesa, no es pot determinar que els soldats les haguessin consumit, ja que no es va realitzar cap test d'alcohol. I, en la mateixa línia, tal com s'esmenta anteriorment, els fusells estaven descarregades per motius de seguretat i reglament (cada militar ha de portar sempre l'arma que se l'hagi assignat).

L'opinió pública, dividida envers les imatges

Personalitats polítiques com ara Gabriel Rufián i Jon Iñarritu van pronunciar-se respecte a la polèmica, esdevenint precursors d'aquesta. Paral·lelament, la viralització de les imatges, entre elles la de la presència dels soldats en un supermercat, va provocar un fort populisme punitiu emparat per l'opinió pública, majoritàriament independentista, que criticava la funció dels cossos en el seu pas per Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari