Catalunya Diari

Lidl es veu obligada a retirar unes galetes pel seu risc per a la salut

Lidl ha hagut de retirar dels supermercats de Regne Unit tots els lots de galetes farcides de taronja de la marca Sondey

Un establiment de la cadena de supermercats Lidl
Un establiment de la cadena de supermercats Lidl | CEDIDA

Lidl torna a estar en el punt de mira pel seu etiquetat en els productes d’alimentació; l'alarma ha fet que es retirin diversos lots de galetes que suposaven un perill pel consumidor en estar mal etiquetats i no indicar correctament els seus ingredients.

 

Els supermercats Lidl de Regne Unit han hagut de retirar de les estanteries les seves noves galetes farcides de taronja perquè no sortia indicat que entre els seus ingredients, hi havia traces de llet. Concretament, estem parlant de les galetes Sondey Orange Jaffa Cakes i Sondey Jaffa Minis.

 

La FSA es pronuncia

L’Agència de Normes Alimentàries del Regne Unit (FSA) ha estat molt clara pel que fa a les galetes, i ha afirmat que són «perjudicials per a les persones amb al·lèrgia o intolerància a la llet i els components de la llet».

Imatge d'un dels paquets de galetes Sondey Orange Jaffa Cakes
Imatge d'un dels paquets de galetes Sondey Orange Jaffa Cakes | CEDIDA

 

És per això que l’autoritat sanitària competent i Lidl han demanat als consumidors que no mengin el producte i que el retornin a qualsevol supermercat Lidl, ja que així es procedirà a la devolució de l’import als usuaris.

 

El mitjà especialitzat ‘Food Retail’ informava que la marca Sondey, que a la vegada també fabrica pastissets d’arròs i galetes digestives, ja ha tingut problemes del mateix estil amb anterioritat, suposant un risc per a la salut del consumidor. El cas més recent va succeir el passat gener, quan Lidl va haver de retirar les galetes orgàniques Sondey perquè hi havia al·lergògens no declarats a l’etiquetat com l’avena, el maní, el sèsam, les avellanes o la llet, cosa que suposava un risc per a la salut del consumidor.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Espanya no s'ha vist afectat

Aquesta retirada no afecta Espanya, ja que el producte de Sondey només es comercialitza a Regne Unit, però si hi hagués algun problema, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària seria l’encarregada de fer saltar l’alarma, com ja va passar per exemple, amb el cas de la llet en pols infantil Modilac i Blemil, quan es van detectar alguns casos de salmonel·losi a Europa relacionats amb el consum, per part de lactants, de llet en pols de les citades marques.

 

 

Comentaris

envia el comentari