Catalunya Diari

La llei de l'eutanàsia fa augmentar el nombre de testaments vitals a Catalunya

El document s'aplica sempre que la persona no es trobi capacitada per expressar la seva voluntat en aquell moment

El nombre de testaments vitals autoritzats a les notaries catalanes ha passat dels 3.765 que hi havia hagut el juliol del 2021 a 4.542 el març del 2022, un 21% més. Són xifres que aporta el Col·legi de Notaris de Catalunya quan es compleix el primer aniversari de l'entrada en vigor de la llei de l'eutanàsia.

Durant el primer trimestre del 2022 n'hi ha hagut 2.256, i es manté, segons l'ens col·legial, la tendència a l'alça. El degà del col·legi, José Alberto Marín, ha destacat l'augment d'atencions a persones que recorren al Document de Voluntats Anticipades per recollir la seva voluntat "sobre com ser tractats mèdicament al final de la seva vida".

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El testament vital, o Document de Voluntats Anticipades, és un document en el qual una persona major d'edat i amb plenes capacitats expressa la seva voluntat sobre aquells tractaments mèdics als quals desitja o no sotmetre's en fase terminal. El document s'aplica sempre que la persona no es trobi capacitada per expressar la seva voluntat en aquell moment.

Imatge d'una persona escrivint un testament
Els notaris de Catalunya autoritzen un 21% més de testaments vitals amb la llei de l'eutanàsia | LleidaDiari.cat

Els notaris catalans van autoritzar 5.473 testaments vitals el 2021

Segons dades de l'Observatori Notarial de Catalunya, els notaris catalans van autoritzar 5.473 testaments vitals el 2021, la xifra més gran dels últims 5 anys. A la demarcació de Barcelona és on se n'han fet més (4.054), seguida de la de Tarragona (620), la de Girona (578) i la de Lleida (221).

La demarcació de Tarragona és l'única on ha augmentat el nombre de voluntats anticipades autoritzades de manera contínua des del 2017, fins i tot en any de pandèmia. Les dades del primer trimestre del 2022 mostren una tendència similar, amb Barcelona en primera posició (1.280), seguida per Tarragona (219), Girona (177) i Lleida (55).


Comentaris

envia el comentari