Catalunya Diari

Lleida passa a la fase 1 a partir de dilluns, dia 18 de maig

Bars i restaurants ja es preparen per iniciar la desescalada

La 'nova normalitat' a les botigues de Reus i Tarragona
Imatge de dos dones passejant amb botigues a mig obrir.  | Redacció

La Regió Sanitària de Lleida passa a la fase 1. I ho farà a partir del proper dilluns, dia 18 de maig. Així ho ha confirmat aquest divendres a la tarda el ministre de Sanitat, Salvador Illa, després d'anunciar que tota Catalunya deixarà la fase 0, a excepció de l'àrea metropolitana de Barcelona, que passarà a la fase 0,5 a partir de dilluns. Una decisió que es posarà en marxa una setmana després que només tres regions sanitàries catalanes deixessin la fase 0: l'Alt Pirineu i l'Aran, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La propera setmana, quan quasi tota Catalunya estigui ja en la fase 1 de la desescalada, el Govern tornarà a fer propostes en funció de l'evolució dels seus territoris. Seria llavors quan al Camp de Tarragona, a les Terres de l'Ebre i a l'Alt Pirineu i Aran es podria plantejar el pas a la fase 2 amb vistes al proper 25 de maig. De moment, però, caldrà esperar quina és l'evolució de la pandèmia.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va valorar la decisió -abans de conèixer si finalment s'aplicaria- com una «bona notícia», afirmant que el canvi és «un pas cap a la normalitat», que cal fer «amb tranquil·litat, prudència i serenitat». En aquest sentit, el paer en cap valorar positivament la proposta «perquè constata que els ciutadans han estat força disciplinats i han manifestat força sentit comú».

Bars i restaurants ja es preparen

Restaurants i bars de la Regió Sanitària de Lleida es preparen per si finalment aquest territori entra a la fase 1 dilluns. En el cas del restaurant 'El Gat' de Tàrrega, que gestiona l'Associació Alba, aquesta obertura parcial els permetria treure de l'ERTO a un 45% de la plantilla, ja que la terrassa, amb capacitat per a 100 persones, en podrà acollir 50.

La gestora d'El Gat, Alba Maria Cruz, ha explicat que aquest divendres s'han instal·lat dispensadors de gel bactericida a l'entrada per desinfectar tant les mans com el calçat. També mampares per protegir el menjar i per protegir treballadors i clients a les caixes. En el seu cas, en oferir a més bufet lliure, un dels treballadors s'encarregarà de servir el menjar.


Comentaris

envia el comentari