Catalunya Diari

Què ens perdrem a Lleida al no entrar en la fase 2 del desconfinament?

La Regió Sanitària de Lleida podria canviar de fase el proper 8 de juny

Imatge d'una terrassa de Lleida el primer dia de la fase 1 de la desescalada, el dia 18 de maig de 2020.
Imatge d'una terrassa de Lleida el primer dia de la fase 1 de la desescalada. | LleidaDiari.cat

Com ja s'ha donat a conèixer aquesta setmana, la Regió Sanitària de Lleida no entrarà en la fase 2 del desconfinament aquest dilluns, dia 1 de juny, després que Salut prengués la decisió al detectar un augment de contagis durant els últims dies.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Però, què perdrà la Regió Sanitària de Lleida al no canviar de fase? La fase 2 elimina les franges horàries de sortida, excepte per als col·lectius vulnerables on s’inclouen les persones grans. Les reunions –a l’exterior i dins de domicilis- s’amplien a fins a 15 persones. També es permeten fer casaments amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 a l’interior. Els enterraments podran ser de fins a 25 persones. L’aforament de restaurant se situa en el 40% i els cinemes i teatres poden obrir amb un terç de l’aforament. Es permetran espectacles de fins a 400 persones en recintes oberts i de fins a 50 en recintes tancats, sempre mantenint les distàncies i mesures d’higiene. També es permet visitar monuments i sales d’exposicions, però les discoteques i pubs encara no podran obrir.

 
 
Les vetlles en aquesta fase 2 podran ser de fins a 25 persones a l’exterior de 15 a l’interior. L’aforament dels llocs de culte podrà ser del 50%, superant el terç de l’etapa anterior. Les piscines recreatives poden obrir amb un terç de l'aforament, però no es podrà accedir a les dutxes dels vestidors i s'haurà de garantir sempre la distància de seguretat. A més, els espais que tinguin un contacte freqüent amb les mans d'usuaris –com poms de porta o baranes-, s'hauran de desinfectar tres vegades al dia com a mínim.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
També es limita a un terç de l'aforament les zones comunes d'hotels i establiments turístics i es permetrà celebrar congressos, trobades, reunions de negocis i conferències –promoguts per entitats públiques o privades- de fins a cinquanta persones en pavellons o sales de conferències. Pel que fa a centres comercials, hi podrà haver només un 40% d'aforament dins l'establiment i d'un 30% als espais comuns, on només es podrà transitar i no s'hi podrà quedar quiet. En el cas d'esportistes professionals, permet reprendre les lligues professionals «sempre i quan l'evolució de la pandèmia ho permeti». Això sí, la competició serà a porta tancada i sense públic. A més, es permetrà «l'entrenament total» amb fins a catorze esportistes.
 
 
L'executiu també permet reiniciar la lliga professional esportiva sense públic. Els esportistes integrats en clubs no professionals podran fer entrenaments bàsics, individuals i amb mesures de prevenció. Els de clubs professionals podran entrenar-se amb un màxim de 14 persones, sempre que es pugui, per torns i no superant el 50% de la capacitat de l'espai. Pel que fa a les residències, en la segona fase es permeten visites «preferentment» en supòsits excepcionals que fan referència «al final de la vida» o per «alleujaments per descompensació neurocognitiva del resident».

Comentaris

envia el comentari