Catalunya Diari

La ciutat de Lleida tindrà enguany 35 quilòmetres de llums de Nadal

Dins del centre de la ciutat, hi ha noves garlandes al carrer Cavallers i nuclis estratègics del centre històric

Les llums de Nadal ja funcionen a Lleida.
Les llums de Nadal ja funcionen a Lleida. | LleidaDiari.cat

Lleida ciutat tindrà aquest 2019 fins a 35 quilòmetres de fil lluminós de diferents formats, en format LED de baix consum que ompliran de color diversos punts de la localitat, així com als nuclis de Sucs i Raimat. A més, enguany s'ha descartat la col·locació d’arbres de Nadal (avets tallats) i, en canvi, s’han il·luminat arbres (vius i autòctons) que es troben en diferents punts de la ciutat. En total són 35, que estan ubicats a la plaça Cervantes (12 palmeres), rambla Ferran (6), plaça de l’Escorxador (5), Sucs, Raimat, plaça Magdalena, Porta del Lleó (Seu Vella), plaça de les Missions i Rovira Roure, entre altres.

També s’ha tingut especial cura amb les zones comercials, tant l’Eix Comercial i la zona Alta (7.200 leds en 42 garlandes), igual que a la resta de barris. La Bordeta suma a la plaça Sant Jordi un arbre que s’il·lumina davant del local social. Magraners llueix motius als fanals i també als carrers. Balàfia concentra la il·luminació als carrers i 4 cortines de llum a la zona del Centre Cívic. Pardinyes il·lumina un arbre amb 1.200 leds, la façana del local social i la rambla Corregidor Escofet. Cappont suma nova il·luminació a l’avinguda de València i a Doctora Castells, i també s’ha atès la petició del barri del Secà amb llums repartit en 200 metres de garlanda.

Dins del centre de la ciutat, hi ha noves garlandes al carrer Cavallers i nuclis estratègics del Centre Històric; mentre que la plaça de l’Estació suma 2.500 llums leds en 300 metres de garlanda.

La novetat, a la Mariola

La novetat d’enguany la dóna el barri de la Mariola. A iniciativa de veïns i veïnes, entitats i del Pla de Dinamització Comunitària s’han fet tallers en què s’han elaborat diferents motius d’il·luminació nadalenca. Hi ha participat més de 500 persones del barri (centre educatius de tot nivell, la llar Sant Josep i el centre cívic entre altres).

Fins ara, la Paeria pagava els consums d'aquestes instal·lacions. Aquest any, també participa econòmicament en els processos d'instal·lació i desmuntatge que fins ara assumien, íntegrament, les associacions de comerciants. Una de les zones beneficiades ha estat l'Eix Comercial, que enguany s'havia plantejat no posar il·luminació nadalenca per motius econòmics.

Del total de motius d’il·luminació nadalenca, l’entorn del riu se n’emporta més de 5 quilòmetres (són un total de 10.000 bombetes led, una cada mig metre). S’hi suma també els 14 estels 3D de la passarel·la i 10 nous motius al Pont Vell.

La plaça de Sant Francesc de Lleida, plena de gom a gom per assistir a l'encesa de les llums de Nadal.
La plaça de Sant Francesc, plena de gom a gom per assistir a l'encesa de les llums de Nadal. | LleidaDiari.cat

Acte d'encesa de la il·luminació nadalenca

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit aquest divendres al vespre l’acte d’encesa de les llums que ha tingut lloc a la plaça Sant Francesc, en el qual han participat els nens i nenes prement l’interruptor que il·luminaran carres i places de la ciutat durant les festes nadalenques. Prèviament a l’encesa de la il·luminació nadalenca, el públic congregat a la plaça Sant Francesc, entre els quals hi havia el president de l’Eix Comercial, Llorenç González, i una nodrida representació de regidors i regidores de la Paeria, ha gaudit de les nadales de la Coral de Vailets de l’Orfeó Lleidatà, que han interpretat ‘el camell d’Orient’, dels Manel, i ‘Ara ja és Nadal’, de Lexu’s.

Un cop acabat aquest acte, les autoritats s’han desplaçat a la plaça Ricard Vinyes, on la regidora Regina Cairol i la presidenta de l’Associació de Veïns de la Zona Alta, Glòria Ferrer, juntament amb els membres de la junta, han procedit a l’encesa de llums d’aquesta part de la ciutat. En aquest indret, la nota musical l’ha posat la coral infantil de la Coral Shalom, que han interpretat les cançons 'Fum, fum, fum', 'El noi de la mare', i 'El trineu'. L’acte ha finalitzat amb els parlaments de la regidora de Comerç, Marta Gispert, i del vicepresident de la Zona Alta, Jordi Serra. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari