Catalunya Diari

Un lleó ingressa en un hospital d’humans per ser tractat de càncer

El seu nom és Caos, té 16 anys i viu a Sud-àfrica, on ha estat ingressat en un centre hospitalari d’oncologia. Aquesta malaltia també s’ha convertit en una lacra entre els animals

Imatge del lleó en una sala d'oncologia de Sud-àfrica
Imatge del lleó en una sala d'oncologia de Sud-àfrica | UAEM ININ

A vegades, algunes històries animals podrien ser 100% humanes. Aquest és el cas d’un lleó de Sud-àfrica que es diu Caos i que ha hagut d’ingressar en un hospital oncològic per humans per tal de ser tractat de càncer. L’animal està considerat un ancià dins de la seva espècie, ja que té 16 anys. Hem de tenir en compte que els lleons en llibertat duren tan sols entre 10 i 14 anys, mentre que els que estan en captiveri poden arribar a viure fins a 22 anys.

En concret, aquest exemplar de lleó pateix un càncer de pell al seu nas i els responsables del parc Santuari d’Animals i Mussols Lory Park van contemplar de seguida la possibilitat que l’animal ingressés en un centre hospitalari d’humans per tal de ser tractat de la seva greu malaltia. S’han filtrat imatges del procés i és veritablement impressionant veure al rei de la selva a dins d’una sala hospitalària.

El lleó, tractat com un pacient més

El lleó ingressat pesa 258 quilos i el seu procés no ha estat fàcil. L’animal va ser traslladat a Pretòria, on hi ha l’hospital Muelmed Mediclinic, a on va entrar per la porta del darrere lligat i anestesiat per evitar mals majors. Aquesta opció era la única possible, ja que no hi ha cap centre veterinari al país que practiqui la radioteràpia. 

Un cop dins de l’hospital, els metges especialitzats en radioteràpia i un oncòleg van tapar els seus ulls amb venes, així com la zona sana de la pell del nas. «És el nostre nen i farem el que sigui per ell», va afirmar la seva cuidadora, Kara Heynis, que va afirmar que assumiran el cost del tractament tot i que sigui car. El càncer també s’ha convertit en una lacra entre els animals.

L’hospital pot du a terme de forma legal aquest tractament perquè també té la llicència de centre zoològic. Aquest procés durarà prop d’un mes, temps en què l’animal viurà en un recinte tancat amb poca llum solar acompanyat d’una lleona.  

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari