Catalunya Diari

La llet fresca Lidl triomfa dins del sector làctic espanyol

Des de finals de 2018, la cadena alemanya només ofereix llet fresca amb doble certificat de pasturatge i de benestar animal

Lidl mira cap a la sostenibilitat i el medi ambient amb la seva nova aposta per llet fresca de qualitat | CatalunyaDiari.cat

La cadena de supermercats Lidl ha estat la primera del sector en oferir el 100% de la llet fresca doblement certificada: en pasturatge i en benestar animal. La cadena alemanya, com moltes altres empreses de consum i distribució, està fent un gir al seu model de negoci cap a la sostenibilitat i el medi ambient.

Segons ‘La Coctelera’, Lidl ha incrementat les seves vendes en un 30% des que només ven llet fresca amb segell de benestar animal i pasturatge certificat per Aenor. D’aquesta manera, la cadena lidera l’augment del consum de llet fresca a Espanya, que va créixer un 17,4% l’any passat, segons dades de Kantar Worldpanel.

La llet prové de petites granges gallegues

Tota la llet fresca que es comercialitza a Lidl prové de petites granges familiars de Galícia, que ja compten amb aquesta doble certificació; d’aquesta manera, el projecte de la llet fresca contribueix a la sostenibilitat del medi rural espanyol. L’èxit de la iniciativa, que actualment compta amb 100 granges gallegues, podria fer que s’ampliï fins a les 150 granges el 2019. 

Lidl ofereix quatre varietats de llet fresca doblement certificada| Lidl

 

El projecte de Lidl vol impulsar aquestes petites granges tradicionals, que s’han reduït en un 75% en els últims anys a causa de la industrialització i la concentració del sector. Tanmateix, es reivindica la feina de les granges tradicionals i familiars, així com la qualitat del seu producte.

Lidl ha ajudat a evitar la caiguda del consum de llet

El 2018, una de cada deu llars espanyoles va comprar llet fresca; d’entre elles, la meitat ho va fer a Lidl. La quota de mercat en el sector de la llet fresca de la cadena alemanya segueix creixent, arribant a un 14,9% (un 2% més des de setembre) i triplicant la seva quota en el mercat global de la distribució (4,8%).

Segons les dades de Kantar Wordlpanel, l’increment del 17,4% en la venda de llet fresca de Lidl contribueix «significativament a frenar» la caiguda del consum de llet a Espanya, que en els últims anys ha baixat fins al 6%.

La llet fresca conté més propietats i beneficis que la llet UHT | Lidl

 

Més saludable per la vaca i pel consumidor

A més d’impulsar el medi rural espanyol i de frenar la caiguda del consum de llet fresca a Espanya, la cadena Lidl aposta també per la qualitat de vida de l’animal i del consumidor, al promoure el consum de llet fresca amb doble certificat.

L’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries assegura que la llet fresca pasteuritzada és més nutritiva i de més qualitat que la llet UHT, ja que en ser fresca, conserva millor les vitamines i proteïnes. Tanmateix, les vaques de pasturatge viuen més anys que les vaques de producció intensiva.


Comentaris

envia el comentari