Catalunya Diari

Madrid detecta quatre casos de la soca britànica de la covid-19

L'origen és un ciutadà que va arribar des del Regne Unit

Pla general d'un robot d'anàlisi de proves PCR en una imatge cedida per l'ICS Girona
Madrid detecta quatre casos de la soca britànica de la covid-19 i en té tres més de possibles en estudi | LleidaDiari.cat

La Comunitat de Madrid ha detectat quatre casos de la soca britànica de la covid-19 i en té tres més de possibles en estudi. Un ciutadà va arribar des del Regne Unit la setmana passada a través de l'aeroport de Madrid i va donar positiu a un test d'antígens, ha explicat el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una crida en roda de premsa a no caure en el nerviosisme

L'endemà, els seus pares i la seva germana van acudir a un hospital amb símptomes i es va confirmar que eren positius. Posteriorment es va fer la seqüenciació genòmica d'aquests tres casos i es va confirmar que es tractava de la soca britànica. El cas índex no s'ha pogut seqüenciar perquè se li va fer un TA i no una PCR. El quart cas és el d'un altre jove que va arribar des d'Anglaterra aquesta setmana.

Els resultats de la seqüenciació dels altres tres casos en estudi es coneixeran dimarts o dimecres. Zapatero ha fet una crida en roda de premsa a no caure en el nerviosisme i ha subratllat que sembla que aquesta soca té més capacitat de transmissió, però no està relacionada amb quadres clínics de més gravetat.


Comentaris

envia el comentari