Catalunya Diari

Una empresa valenciana crea una mascareta que canvia de color quan tens febre

També han dissenyat polseres amb el mateix teixit

Mascaretes dissenyades a València que canvien de color quan es té febre
Aquestes mascaretes han estat dissenyades a València i canvien de color quan es té febre | Europa Press

L'empresa d'estampació tèxtil Colorprint Fashion, amb seu al Muro d'Alcoi, al Comtat (Alacant), ha creat i patentat un teixit capaç d'activar-se amb l'augment de la temperatura corporal. L'innovador teixit ha estat homologat per al seu ús en mascaretes higièniques per l'Institut Tecnològic del Tèxtil (AITEX) certificant la seva durabilitat i la seva efectivitat enfront de la prevenció de la Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Sobre la base d'aquesta innovadora tecnologia, s'han creat diferents productes, amb els quals es pretén ajudar a frenar l'expansió del virus, com mascaretes, polseres i adhesius. Tots aquests productes són capaços de detectar de manera ràpida i senzilla una pujada de temperatura, segons ha informat la companyia en un comunicat.

El teixit, patentat per Colorprint Fashion, canvia a color blanc quan s'arriba aproximadament a una temperatura de 37,5° i té una filtració bacteriana del 98%. Amb aquest teixit s'han confeccionat diferents productes pensats per aportar solucions, com mascaretes tèrmiques reutilitzables, que permeten la seva rentada i desinfecció sense perdre ni afectar les propietats del tèxtil.

Hi ha polseres i adhesius amb el mateix teixit

A més de la protecció de les mascaretes enfront del virus, compta amb l'avantatge d'alertar davant d'una pujada de temperatura corporal amb un simple canvi de color. Un mecanisme que pot resultar molt útil en ambients de treball, com en oficines i en mitjans de transport per a controlar l'expansió de la malaltia amb la mobilitat de les persones.

Amb aquest mateix teixit s'han fabricat polseres. «Un còmode sistema que permet el monitoratge en temps real de la temperatura i que pot ser d'ús molt pràctic, per exemple, per als més petits, coincidint amb la tornada a les aules», han destacat. Entre altres formats, s'han dissenyat també adhesius que, en estar en contacte directe amb la pell, permeten la detecció de l'augment de temperatura en llocs públics o d'afluència de gent a simple vista.

En aquest cas, l'adhesiu pot ser molt pràctic per a garantir la salut pública, per exemple, en els centres sanitaris es podria controlar de manera ràpida i visual si els pacients que ingressen tenen febre o no.


Comentaris

envia el comentari