Catalunya Diari

La mascareta serà obligatòria a classe per als alumnes més grans de sis anys

Així ho han acordat el govern espanyol i les autonomies en la Conferència Sectorial d'Educació, celebrada aquest dijous

Reunión telemàtica dels ministres de Sanitat, Política Territorial i Educació, amb les comunitats autònomes
La reunió telemàtica entre el govern espanyol i les autonomies s'ha celebrat aquest dijous. | Europa Press

Tots els alumnes més grans de sis anys hauran de portar mascareta a classe de manera obligatòria en aquest inici de curs escolar, encara que formin part d'un grup de convivència estable i no tinguin relació amb alumnes d'altres classes. Així ho han acordat aquest dijous el govern espanyol i les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d'Educació, on també s'ha aprovat el protocol que se seguirà quan hi hagi algun positiu en algun membre de la comunitat educativa.

En la trobada entre l'Executiu i les autonomies, també s'ha acordat l'aposta per les classes presencials, prioritzant-la fins a segon de l'ESO i que els col·legis només tancaran «en situacions excepcionals», és a dir si la transmissió del virus es descontrola en diversos grups de convivència o classes. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Altres mesures que s'han aprovat són, a banda de les ja explicades, mantenir la distància interpersonal d'1,5 metres; higiene de mans freqüent (amb un mínim de cinc cops al dia); ventilació freqüent dels centres educatius, a l'inici i final de la jornada, així com a l'hora del pati i entre classes; grups estables fins a segon de primària, minimitzant contactes entre grups, així com la presa de temperatura, que cada autonomia decidirà si es fa a casa, a càrrecs dels pares, o abans d'entrar al centre educatiu.

Treball coordinat entre el govern espanyol i les comunitats autònomes

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha explicat que «aquest acord ha estat possible gràcies al treball dels ministeris d'Educació i Sanitat, a través de sis reunions de la Conferència Sectorial d'Educació, treballant coordinadament, respectant les competències de cada administració». En aquest sentit, Celaá ha remarcat que «l'objectiu és aconseguir la màxima presencialitat dels alumnes i una tornada a l'escola segura, saludable i sostenible per a tots els actors del sistema educatiu».

El document de mesures, segons han informat fonts coneixedores de la reunió, s'ha aprovat amb l'acord de totes les comunitats excepte el País Basc, que s'ha abstingut.


Comentaris

envia el comentari