Catalunya Diari

S'endarrereix l'entrega de mascaretes gratuïtes per a tothom

El primer repartiment estava programat per dimarts però l'executiu creu que així tothom en rebrà «des del primer moment»

Mascareta de protecció d'agents externs
Imatge d'una mascareta de protecció d'agents externs. | UNPLASH

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat finalment que les mascaretes del Govern de Catalunya estaran finalment disponibles a les farmàcies a partir de 20 d'abril, i no a partir de dimarts, dia 14 d'abril, com estava previst fins ara. En un principi, es comptava que es podrien repartir 100.000 mascaretes a partir de dimarts vinent, però per a «garantir el bon funcionament de la mesura i que tothom les pugui obtenir des del primer moment», el Govern ha decidit ajornar-ho al 20 d'abril per posar-ne a disposició un milió i mig. La primera remesa de mascaretes, que es repartiran amb la targeta sanitària, serà per a col·lectius vulnerables i «per als que reprenguin l'activitat laboral fora dels seus domicilis».
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El Govern n'ha encarregat 14 milions i calculen que acabaran de repartir-se a principis de maig. Budó ha explicat que quan el Govern va fer la comanda de les mascaretes creia que el confinament total s'allargaria més i, segons això, les primeres -100.000- havien d'arribar a dimarts.
 
 
Després d'haver parlat amb el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, la Generalitat ha decidit posar-les al servei de la ciutadania el 20 d'abril, i no abans. Amb tot, al maig n'acabaran servint 14 milions i per això garanteixen que «abastaran sobradament a tota la població». Les mascaretes –cada una amb un cost de 0,64 euros, més IVA- es repartiran pel país amb criteris poblacionals. Segons ha anunciat Budó en un tuit, les mascaretes que han comprat són quirúrgiques i no FFP2.

Comentaris

envia el comentari