Catalunya Diari

Abaixen el preu de gairebé 1.300 medicaments

A partir d'aquest divendres alguns productes patiran reducció de preu de fins a un 80%
Más de 1.200 medicamentos verán reducidos sus precios a partir de este viernes
Abaixen el preu de gairebé 1.300 medicaments| Catalunya Diari

 

Aquest divendres, 1 de novembre, abaixaran els preus de 1.290 medicaments a conseqüència de l'entrada en vigor de l'Ordre de Preus de Referència de 2019, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) el passat 13 de setembre.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segons càlculs del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, que han sigut acordats pel Consell General de Col·legis Farmacèutics, es reduirà la factura pública de medicaments en més de 39 milions d'euros.

 

Alguns es redueixen fins a un 80%

Destaquen alguns fàrmacs que han patit baixades de fins a un 80% com antiinflamatoris, antiglaucomatosos, analgèsics opioides o antipsicòtics. A més, també abaixen el preu de principis actius com l'ibuprofèn, fàrmacs per l'asma com el salbutamol, antidepressius com la duloxetina, anticonceptius orals o medicaments antipsicòtics.

 

«Aquesta baixada de preus se suma a la que es va aplicar al gener, i als ajustos que es produeixen mensualment, un desgast progressiu que està impactant sobre les més de 22.000 farmàcies, especialment les més petites i rurals», ha dit el president del Consell General de Farmacèutics, Jesús Aguilar. A més, afegeix que les farmàcies porten «més de dues dècades contribuint a la sostenibilitat del sistema sanitari».

 

Afegeix que ara han de treballar «l'estabilitat i certitud» que els permeti avançar en els treballs que estan duent a terme per oferir un servei sanitari «més assistencial». «Aquesta necessària estabilitat per a la Farmàcia ha de facilitar també l'accés equitatiu dels ciutadans a tots els medicaments des de les farmàcies comunitàries, sempre que les seves condicions d'ús ho permetin, evitant així posar obstacles a la continuïtat dels tractaments», ha assegurat Aguilar.

  

Des del dia que es va publicar aquesta ordre el passat 19 de setembre i fins al pròxim 1 de novembre, les farmàcies han estat distribuint les existències disponibles al preu anterior. Amb l'entrada dels nous preus, les farmàcies dispensaran a preu rebaixat, assumint la diferència de les existències que fins i tot tinguin en estoc.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari