Catalunya Diari

La meitat de les empreses busquen les xarxes socials dels candidats a una feina

Linkedin i Facebook són les més consultades però Instagram guanya pes respecte a altres anys

Un 48% dels responsables de reclutament busca les xarxes socials dels candidats durant el procés de selecció, segons l'últim informe d'InfoJobs sobre Xarxes Socials.

Aquest percentatge varia en funció de la mida de l'empresa. Un 51% de les empreses de menys de 50 treballadors reconeixen consultar les xarxes socials abans de contractar un nou treballador, una xifra que cau fins al 43% en el cas de les mitjanes i grans empreses.

LinkedIn i Facebook continuen sent les plataformes més consultades per les empreses, amb un 84% i un 72%, respectivament. Instagram també ha guanyat pes en els darrers anys i una de cada dues companyies hi busca el perfil del candidat abans de contractar-lo. El 2018, el percentatge se situava en un 38%.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Segurament TikTok aparegui en aquest rànquing en les pròximes edicions d'aquest informe, perquè és una de les xarxes socials que més ha crescut en l'últim any i que les persones fan servir per demostrar un altre costat del seu perfil», ha assegurat el Brand & Social Media Manager d'InfoJobs, Nilton Navarro.

Imatge d'arxiu d'un treballador
La meitat de les empreses busquen les xarxes socials dels candidats a una feina, segons InfoJobs | LleidaDiari.cat

Les xarxes socials són una «potent eina professional»

El directiu assegura que les xarxes socials són una «potent eina professional» capaç d'obrir moltes portes, però alerta que aquestes també poden fer perdre oportunitats laborals en cas de no utilitzar-se adequadament. De fet, una de cada cinc empreses de l'Estat reconeixen haver descartat algun candidat per la seva activitat a les xarxes socials.

Entre els principals motius per descartar un candidat, els responsables dels processos de selecció destaquen la «incoherència» entre allò que comenta a l'entrevista i les publicacions personals (56%) o les fotos publicades (47%).

També apareixen altres factors com les faltes de respecte a altres usuaris (36%), faltes greus d'ortografia (34%) o parlar malament del cap o els companys de l'empresa amb qui el candidat ha treballat anteriorment.

«La relació entre empresa i professional s'ha transformat radicalment. Les persones passen cada cop més temps en les xarxes socials, de manera que aquestes s'han convertit en una palanca per desenvolupar la marca personal i crear una xarxa de contactes», ha afegit Navarro.


Comentaris

envia el comentari