Catalunya Diari

El 63,6% dels catalans creu que les restriccions per la covid són adequades, segons el CEO

La millor nota és per al procés de vacunació i, la pitjor, per a l'atenció dels CAP's

El 63,6% dels catalans creu que les restriccions del Govern per fer front a la covid són adequades, segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). Cal remarcar que l'enquesta s'ha fet entre el 25 de novembre i el 15 de desembre, per tant, no recull la valoració de les restriccions addicionals a les portes de Nadal.

Per contra, un 26,8% dels enquestats veu insuficients les mesures. I només un 8,3% les considera excessives. Pel que fa a la valoració de la gestió de la pandèmia del Govern en diferents àmbits, destaca el 7,69 que els enquestats posen al procés de vacunació. A l'altra cara de la moneda hi ha l'atenció als CAP's, amb un 5,61.

Cartell 'Stop Covid' en la porta d'un restaurant | València Diari
El 63,6% dels catalans creu que les restriccions per la covid són adequades, segons el CEO | València Diari

Els catalans donen un 6,49 a l'atenció sanitària als hospitals

Els catalans donen un 6,49 a l'atenció sanitària als hospitals, un 6,57 a la gestió de les escoles en pandèmia i un 6,31 a les restriccions. Pel que fa a les franges d'edat, els enquestats més joves entre 20 i 30 anys són els que, en major grau, consideren excessives les restriccions per fer front a la pandèmia. Quan es va realitzar l'enquesta ja s'havia posat en marxa el passaport covid per accedir a serveis com la restauració. Però no hi ha cap pregunta específica sobre aquesta mesura.

El director del Centre d'Estudis d'Opinió, Jordi Muñoz, ha avançat que es faran enquestes amb preguntes més específiques sobre la pandèmia. I que l'objectiu és obrir les temàtiques de les enquestes. Així mateix, ha dit que també està previst preguntar sobre qüestions relacionades amb la política lingüística i l'educació. També ha deixat clar que sota la seva direcció, el CEO continuarà fent també les enquestes que s'han anat fent fins ara, per tant, de poder tenir una comparativa al llarg del temps. Muñoz va ser nomenat nou director del CEO a l'octubre rellevant Jordi Argelaguet.


Comentaris

envia el comentari