Catalunya Diari

Més de la meitat dels espanyols ha tingut o preveu tenir problemes econòmics a causa del coronavirus

El 68% considera que la salut pública ha de ser la principal prioritat a Europa

Més de la meitat dels espanyols assegura haver patit o creu que patirà conseqüències econòmiques arran de la pandèmia. En total, un 37% dels espanyols assegura haver patit un impacte en els seus ingressos, mentre que un 20% creu que el patirà en el futur, segons l'Eurobaròmetre.

A escala europea les xifres són lleugerament inferiors, el 31% diu haver patit problemes econòmics per la Covid-19 i el 26% preveu tenir-los. Tot i això, la majoria dels espanyols, un 67%, veu necessàries les restriccions per motius sanitaris perquè, segons diuen, els beneficis per a la salut són més importants que el dany econòmic. En aquest sentit, el 68% dels espanyols considera que la salut pública ha de ser la principal prioritat a Europa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest pensament també es repeteix a escala europea, tot i que amb un percentatge del 49%, molt inferior a l'espanyol. Seguit de la salut, el 39% dels europeus considera que les mesures per combatre la pobresa i l'exclusió social han de ser prioritat i també el 39% considera prioritàries mesures per donar suport a la nostra economia i crear nous llocs de treball.

La gran majoria dels espanyols vol que la UE tingui més competències per gestionar millor una crisi

La gran majoria dels espanyols, el 78%, vol que la UE tingui més competències per gestionar millor una crisi com l'actual pandèmia, una opinió que comparteixen el 74% dels europeus que també consideren que seria favorable que la UE tingués més competències. Pel que fa al suport a la Unió Europea, encara que el 76% dels espanyols es considera favorable a la UE, només el 22% està plenament "a favor" de la UE tal com la coneixem actualment. El 54% aprova el projecte europeu, però vol canvis.


Comentaris

envia el comentari