S’allarga la llista: Molts països imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya pels rebrots

Un avió volant en arxiu

Cada vegada són més els països que recomanen no viatjar a Catalunya | Unsplash

A mesura que empitjora la situació a l'Estat, molts països se sumen a les iniciatives de recomanar no viatjar a Espanya i, per conseqüent a Catalunya. En concret, ja són més d'una desena els països europeus que imposen restriccions o recomanen no viatjar a Catalunya pels rebrots de la Covid-19.

 

Dinamarca ha estat l'últim a unir-se a aquesta llista, després que el ministeri d'Exteriors hagi recomanat que els viatgers que tornen de Catalunya, l'Aragó i Navarra es facin un test a la tornada al país. Malgrat alertar de les «altes taxes d'infecció», el govern danès no desaconsella viatjar a aquests territoris, cosa que sí fan Alemanya i França en el cas de Catalunya.

 

En el cas del Regne Unit, la recomanació de no viatjar és a tot Espanya i imposa una quarantena de 10 dies. Finlàndia també recomana fer un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya.

 

En el cas de Noruega, també s'imposa una quarantena de 10 dies. Irlanda imposa un aïllament de 14 dies als viatgers provinents d'Espanya, de la mateixa manera que Lituània, Estònia i Letònia, que a més desaconsella viatjar a Espanya.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Evitar viatges no essencials

El govern francès va ser el primer que va demanar evitar els viatges no essencials a Catalunya i recomanar als seus ciutadans que es fessin un test a la tornada. Després, els Països Baixos van aconsellar evitar anar a Barcelona i la seva àrea metropolitana, mentre que Bèlgica prohibeix els viatges a Lleida i Osca i recomana «augmentar la vigilància» en viatjar a Catalunya i altres territoris de l'Estat.

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties considera que Catalunya, l'Aragó i Navarra són «zona vermella» en registrar més de 120 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies. 

 

Ahir Catalunya, juntament amb Navarra, empitjorava la seva situació i se suma a l'Aragó, que ja estava considerada «zona vermella» des de fa una setmana. La «zona vermella» és la categoria en què l'ECDC classifica els territoris que registren més de 120 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies.