Catalunya Diari

Els metges reclamen mesures «urgents» a Catalunya per evitar el pitjor escenari

Reclamen «mesures urgents» per no haver de prioritzar l'atenció als malalts

Pla general de diversos sanitaris del Clínic posant-se EPI a l'UCI amb malalts de covid
Els hospitals estan novament a punt de col·lapsar per l'augment de casos de coronavirus | ACN

Les restes de la segona onada i el començament d’una tercera van fent-se visibles amb cada dada compartida per Sanitat. Ara comencen els primers casos sorgits durant la nit de Nadal i la seva celebració, i la pressió hospitalària està, novament, en perill.

El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar de Barcelona, Robert Güerri, ha advertit en una entrevista a RAC1 que la situació és «preocupant» als hospitals. En aquest moment es troben «descontrolats» pels nous casos que ingressen diàriament, i ha alertat que si no es prenen «mesures urgents» hauran de «prioritzar» l’atenció als malalts.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els hospitals estan a prop de prioritzar l'atenció als malalts

Pel que fa a l’hospital del Mar, Robert Güerri assegura que ara mateix tenen dues plantes exclusives per a pacients Covid, i «la pressió hospitalària continua sent preocupant». Des de l’hospital estan pendents que s’habiliti una tercera planta pels contagiats, ja que segons explica l’expert sanitari aquests últims vuit dies s’ha doblat el nombre d’ingressos per coronavirus.

«Anem molt tard», adverteix Güerri a RAC1. Segons explica, encara no han arribat totes les dades i nombres de les festes i quan això succeeixi serà «molt complicat» gestionar aquesta pressió hospitalària. Adverteix que les mesures que s’haurien de prendre «ja van tard» i afirma que en pocs dies els hospitals ja hauran de prioritzar aquelles persones que viuran i les que no.

«Massa optimistes» en els terminis de la vacunació

Mentre els casos augmenten, les vacunes han arribat al nostre país tot i que amb alguns errors a l’hora d’administrar-les. Així, la conselleria de Salut ha administrat només el 10% de les 60.000 dosis de la vacuna rebudes contra la covid-19. El Departament ho atribueix a un retard en l'arribada de les neveres que la farmacèutica Pfizer recomana per transportar els vaccins fins als centres - atrapades al túnel de Calais durant el tancament fronterer amb el Regne Unit- i a la lentitud en rebre les autoritzacions per ser vacunat.


En una entrevista a la televisió pública, la directora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha reconegut: van ser «massa optimistes en els terminis temporals» i no van «tenir en compte aquesta setmana de preparació». Cabezas ha atribuït la lentitud a la «complexitat» organitzativa de la campanya i ha admès que segueixen mancant efectius sanitaris per completar els equips de vacunació.


Comentaris

envia el comentari