Catalunya Diari

Sorpresa dolça: El millor tortell de Reis amb nata del supermercat segons l'OCU

L'organització ha analitzat la qualitat dels productes i el seu etiquetatge

Imatge d'arxiu d'un tortell de Reis
L'OCU ha escollit el millor tortell de Reis del mercat | EP

En aquestes festes de Nadal tan atípiques l'únic que no canviarà seran els menjars tradicionals que arribaran a cada casa. Aquest any serà un dia de Reis estrany, però això no prohibeix gaudir del típic tortell de reis amb els familiars que es puguin reunir.

Aquest any l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha escollit el millor tortell del mercat per gaudir de les festes. Encara que destaca que els tortells de Reis amb nata dels supermercats «no són comparables amb un bon tortell artesà», l'OCU afirma que «entre aquests tortells envasats hi ha productes amb una molt bona relació qualitat/preu que es converteix en un autèntic regal per paladars i butxaques». 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'OCU escull el millor tortell de reis del mercat

L'OCU elabora anualment aquesta anàlisi amb l'ajuda d'experts pastissers. Entre el comitè s'analitza la qualitat de la massa i el farciment, els sucres i greixos dels quals es compon, els seus additius o l'etiquetatge que es presenta amb el producte. Així, i després d'un exhaustiu estudi, l'OCU ha determinat que el millor tortell de Reis del mercat és el d'Eroski amb 60 punts sobre 100.

L'organització destaca d'aquest tortell la seva qualitat, tant del farciment com del greix del producte, i a més suma punts pel seu etiquetatge- aquest últim es valora per la informació que presenta i la seva claredat. El seu preu a Eroski és de 16,19 el quilogram.

En segona posició, i també dins de la 'qualitat bona' del mercat, es troba el tortell d'AhorraMás. La seva qualitat recorda a la d'Eroski, però en un nivell lleument inferior. El seu preu és més barat que el de la seva competència directa i es pot aconseguir per 9,99 euros el quilo. 

A la categoria de 'qualitat mitjana' apareixen els tortells de Dia i El Corte Inglés. Dia va aconseguir l'any passat ser el millor tortell del mercat escollit per l'OCU, però aquest any se situa en la categoria inferior. El Corte Inglés, per la seva banda, ofereix el seu tortell per 12,34 euros el quilogram.

La llista es completa amb la categoria de 'mala qualitat', en la qual se situen la de Carrefour, Alcampo, Lidl, Aldi i, en última posició, Mercadona. Tot i això, cal destacar que aquest any la qualitat ha descendit en tots els aspectes, ja que cap tortell ha aconseguit la categoria 'molt bona qualitat', la qual sí va aconseguir el producte de Dia l'any passat.


Comentaris

envia el comentari