Catalunya Diari

Les millors imatges que deixa el temporal de neu a Catalunya

La neu ha arribat a totes les cotes de l'interior, tot i que a partir de mig matí s'ha anat transformant en pluja

Imatge de la nevada a Sant Hilari Sacalm
La neu ha arribat a tot l'interior de Catalunya sense excepcions | @JSKA_T

La situació de nevades que ha provocat la borrasca 'Filomena' a bona part de l'interior i el centre d'Espanya, ha arribat amb puntualitat a Catalunya aquest matí del dissabte, 9 de gener. Les precipitacions han avançat de sud a nord del territori català a partir de la matinada i les nevades s'han generalitzat a tot l'interior de Catalunya fins a pràcticament el migdia, quan la cota de neu ha començat a pujar i la neu s'ha transformat en pluja. Tot i això, les primeres hores matinals allà on ha nevat amb més insistència ha estat suficient per canviar el paisatge a molts indrets.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Nevada pràcticament general, però de curta durada

En general, la cota de neu s'ha situat al voltant dels 100 metres, tot i que a la zona del litoral i prelitoral central de Barcelona, pràcticament no ha baixat dels 200 metres. Tanmateix, a les Terres de l'Ebre i a les comarques gironines ha seguit nevant per sobre dels 100 metres fins a primeres hores del matí i, a ponent, la nevada s'ha mantingut a totes pràcticament fins al migdia. En general, les nevades han estat testimonials i anecdòtiques deixant gruixos de neu més aviat modestos, entre 1 i 10 centímetres. Tot i això, la zona sud del país i zones de la serralada transversal són els que han rebut la nevada més destacable, amb gruixos pròxims als 20 centímetres, com es el cas de Falset, Tivissa o Prades.

En general, la nevada ha estat ben vista per tothom, tot i que hi ha hagut molts problemes circulatoris a la xarxa viària i algunes carreteres s'han hagut de tallar com és típic en aquestes situacions. Malgrat tot, gràcies a la pujada de la cota de neu al llarg del matí, aquest fet ha afavorit que no hi hagi hagut incidències pitjors. A continuació, us deixem un resum amb les imatges que s'han publicat a les xarxes socials de la nevada d'aquest matí que ha estat extensa a pràcticament tot el país, excepte al litoral.


Comentaris

envia el comentari