Catalunya Diari

El missatge del govern espanyol sobre el preu de l'energia: «Paciència»

Asseguren que la mesura suposa una rebaixa d'entre el 15 i el 20% i es completarà amb altres mecanismes

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha recordat aquest dimecres, primer dia d'aplicació del topall del gas, que sense aquesta mesura el MWh hagués estat 75 euros més car, fet que demostra la seva «eficàcia».

Malgrat que la reducció de preus de dimecres és inferior a la inicialment promesa pel govern espanyol, Ribera ha recordat que «s'ha produït una reducció que no és menyspreable» i el govern espanyol encara té plantejades noves mesures –com la Llei de sostenibilitat del sistema elèctric i la Llei del CO₂- que «si s'acumulen suposaran una reducció addicional» de la factura.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«S'ha produït una reducció respecte al que hagués estat la factura i creiem que cal donar temps perquè es vagi consolidant per poder tenir una valoració de conjunt i si cal introduir mesures addicionals», ha sentenciat en una entrevista a Telecinco. La ministra ha recordat també que si el preu de l'electricitat no ha baixat de forma important aquest dimecres és fruit de la demanda per l'increment de la temperatura, la reducció de l'energia eòlica i de la fotovoltaica.

Imatge de la ministra de Transició Ecològica
La Moncloa diu que el topall del gas ja es nota a l'electricitat i demana paciència | LleidaDiari.cat

Aquest dimecres el preu de l'electricitat a l'Estat està en 165,6 euros el MWh

Segons les dades del govern espanyol, aquest dimecres el preu de l'electricitat a l'Estat està en 165,6 euros el MWh, un preu inferior a la majoria dels estats europeus (França 233; Itàlia 250; Alemanya 212; el Regne Unit 197).

Per aquest motiu Ribera ha volgut llançar un «missatge de tranquil·litat». «Estem fent esforços en un context complicat, on el mercat majorista europeu està molt per sobre del mercat majorista d'Espanya i Portugal, i el govern espanyol farà el màxim esforç sempre per trobar eines eficaces per protegir els consumidors». En aquest sentit, ha recordat que el seu executiu ja ha activat altres mesures com una rebaixa del 60% a la fiscalitat, eliminació de peatges i aquesta reducció «entre el 15 i el 20% en el cost de l'energia».


Comentaris

envia el comentari