Catalunya Diari

La Moncloa tanca la porta a una pròrroga de l'Estat d'alarma

La portaveu del govern espanyol creu que «les comunitats autònomes disposen d'eines per actuar»

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest dimarts que el seu executiu no creu necessari prorrogar l'Estat d'alarma més enllà del 9 de maig. Segons Montero, «les comunitats autònomes disposen d'eines per actuar» contra la pandèmia, i «en cas que es necessiti una limitació dels drets fonamentals ho poden fer sempre que sigui referendat pel Poder Judicial».

Montero també ha rebutjat un 'pla B' legislatiu com el que demana el PP perquè al seu entendre «no és necessari modificar la legislació que existeix en aquest moment». Ara per ara, segons la portaveu del govern espanyol, «el prioritari és que les CCAA segueixin concentrades a accelerar el procés de vacunació, i entenem que tenen tots els instruments i mecanismes per dur-lo a terme».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero
La Moncloa tanca la porta a una pròrroga de l'Estat d'alarma, rebutja un pla B i deixa les CCAA en mans dels jutges | LleidaDiari.cat

Montero ha considerat «curiós» que algunes formacions polítiques que van plantejar negociacions «molt complicades» per aprovar l'Estat d'alarma ara demanin que es mantingui.

Totes les residències lleidatanes estan lliures de covid-19, excepte una

Totes les residències lleidatanes estan lliures de covid-19, excepte un centre a la regió sanitària de Lleida i un altre a la de l'Alt Pirineu i Aran, que són taronja, segons les dades facilitades aquest dimarts per Salut. Per una banda, a la residència assistida Sant Guardià de Torres de Segre (Segrià) hi ha un resident positiu que es troba aïllat al centre.

Es tracta d'un ancià no vacunat que va ingressar fa poc a la residència amb PCR negativa, però que ara ha donat positiu. D'altra banda, a la residència Serafí Casanovas de Sort hi ha un resident amb coronavirus tot i que Salut apunta la possibilitat que pugui ser un positiu residual, ja que va tenir la covid-19 al gener. Per aquest motiu, el centre es manté taronja de forma preventiva.


Comentaris

envia el comentari