Catalunya Diari

Una jove de 21 anys sense patologies prèvies mor per coronavirus a les Canàries

La noia es va contagiar en un brot familiar, en què hi ha hagut diversos casos positius

Unitat de Cures Intensives de l'Hospital de Bellvitge
La jove de 21 anys que ha mort a les Canàries no tenia cap patologia prèvia. | CatalunyaDiari

La Conselleria de Sanitat del govern de les Canàries ha informat aquest diumenge de la mort d'una jove de 21 anys per Covid-19, tot i no tenir patologies prèvies conegudes. En aquest sentit, no s'han donat més dades sobre la noia, només que es va infectar en un brot familiar, en què diverses persones van donar positiu. La mort d'aquesta jove és una de les 14 defuncions que s'han registrat a l'Arxipèlag des del passat 31 de desembre. 

Aquest diumenge, la Conselleria de Sanitat canària ha notificat 135 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores. Per illes, Tenerife ha sumat avui 74 nous casos, situant-se el total des de l'inici de la pandèmia en 13.644, mentre que Gran Canària ha registrat 26 casos nous, per un total de 10.738 acumulats. Pel que fa a Lanzarote, els nous contagis aquest diumenge han sumat 31 —amb 1.640 acumulats—, mentre que Fuerteventura, amb un nou cas, té 1.006 acumulats. A La Palma s'han registrat tres nous casos, situant-se els acumulats en els 303, mentre que a la Gomera i el Hierro no s'han notificat nous contagis, mantenint-se l'acumulat en 193 i 93, respectivament.

En el seu comunicat d'aquest diumenge, la Conselleria de Sanitat de les Canàries ha recordat que aquestes dades són provisionals, ja que el Centre Coordinador d'Alertes i Emergències no recepciona durant el cap de setmana i els festius la informació epidemiològica de les comunitats autònomes. És per això que no hi haurà comunicació de dades completes ni s'actualitzarà la web de Grafcan aquests dies, sinó aquestes dades provisionals que es revisaran i consolidaran segons els protocols.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una jove de 25 anys va morir el 22 de desembre a les Balears

La mort a causa del coronavirus d'aquesta jove de 21 anys a les Canàries recorda a la que es va produir el passat 22 de desembre a les Balears, quan es va comunicar la defunció d'una jove de 25 anys que no presentava patologies prèvies. La consellera de Salut del govern balear, Patrícia Gómez, va ser l'encarregada de donar la notícia en una compareixença, en què va explicar que «no m'agrada parlar de situacions personals, però són casos durs, en què unes complicacions provoquen el pitjor desenllaç».

D'altra banda, les autoritats investiguen si la mort d'un nen de 12 anys a Gijón ha estat a causa de la Covid-19. Segons les informacions, el jove, que no tenia patologies prèvies conegudes, presentava símptomes compatibles amb la malaltia, però les proves PCR a què es va sotmetre van donar negatiu.


Comentaris

envia el comentari