Catalunya Diari

Mor un nadó prematur a Girona afectat pel bacteri detectat a Vall d'Hebron

A l'hospital de Barcelona encara hi ha dos nadons infectats, però sense presentar malaltia
Bebè prematur
Mor un nadó prematur a Girona afectat pel bacteri detectat a Vall d'Hebron | Pixabay

 

Un nadó prematur extrem nascut a les 24 setmanes de gestació que estava ingressat a la unitat de neonatologia de l'Hospital Josep Trueta de Girona ha mort aquest diumenge afectat per una Klebsiella multiresistent. Es tracta del mateix bacteri que va causar la mort de dos nadons a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segons ha informat l'Institut Català de la Salut, al Trueta hi ha actualment dos infants, també prematurs, a qui han detectat la presència del bacteri però que no han emmalaltit. La unitat de neonatologia va declarar la presència d'un brot de Klebsiella pneumoniae al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Girona i ha extremat les mesures de control per reduir el risc de contagi i identificar el possible focus.

 

 

Mor infectat pel mateix bacteri que els nadons de Vall d'Hebron

El nadó estava ingressat a la Unitat de Neonatologia de l'Hospital Trueta de Girona després de néixer de forma prematura a les 24 setmanes de gestació, pesant només 600 grams i presentant una situació clínica complicada. El petit va contreure una infecció activa del bacteri anomenat 'Klebsiella pneumoniae' que va provocar-li la mort el passat diumenge 5 de maig.

 Comentaris

envia el comentari