Catalunya Diari

'El Mordisco', l'únic restaurant de Barcelona que es nega a tancar per les mesures del coronavirus

La propietària assegura que el seu negoci és «més segur que un avió, un supermercat o el transport públic»

Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant
La propietària assegura que el seu negoci és «més segur que un avió, un supermercat o el transport públic» | Pixabay

Després de les restriccions de la Generalitat on s'anunciaven els tancaments de bars i restaurants, entre altres comerços com els centres d'estètica, durant quinze dies per tal d'evitar l'expansió del coronavirus, han estat moltes — i molt diverses — les reaccions dels empresaris afectats. 

D'una banda, la majoritària ha estat tancar, tal com mana el DOGC a partir de la seva publicació la matinada del divendres. Tot i això, no tots els establiments han seguit les recomanacions al peu de la lletra, ja que podien agafar-se a la possibilitat de servir per emportar-se o a domicili

Però, la gran excepció també ha aparegut, que ha estat el cas de saltar-se totalment les restriccions i normatives, i obrir igualment el negoci tot i les noves mesures. Aquest ha estat el cas del restaurant 'El Mordisco', a Barcelona. La propietària d'aquest negoci, Rosa Esteva, ha pres la decisió de negar-se a tancar i han anunciat que seguiran servint menjars presencialment. 

Gran màquina amb filtre anticontagis de més de 30.000 euros

Aquest pas l'han donat a partir que, després del confinament, l'empresària va decidir instal·lar una màquina amb un filtre anticontagis valorada en més de 30.000 euros al seu local del passatge Concepció, entre la rambla Catalunya i el passeig de Gràcia. 

És per això que, segons ha declarat Esteva a RAC 1, el restaurant és un lloc «més segur que l'avió, els supermercats o el transport públic», i continua amb la persiana pujada per servir menjars a tots els seus clients. 

«Fa 34 anys que vam obrir el primer Mordisco i sempre hem pensat en el benestar dels nostres clients. Us hi esperem» han publicat a les seves xarxes socials, publicitant que continuen oberts tot i la situació pandèmica a Catalunya. 

Sense por a la policia o possibles represàlies

Malgrat tot, la propietària ha deixat ben clar que no tenen por al fet que la policia acudeixi al local per tancar-lo. Assegura que, en aquell cas, els preguntaria si tenen alguna forma de demostrar que el seu restaurant no és segur. Tot i això, explica que es troba al límit en el seu negoci: «Si m'obliguen a tancar, tancaré, però definitivament. I hauré de fer fora tots els treballadors. El meu restaurant està de quiròfan».

Aquesta ha estat la manera que Rosa Esteva ha trobat de protestar contra les restriccions que el Departament de Salut ha imposat aquesta passada setmana. Unes mesures que, a la forma d'entendre d'aquesta propietària, posa en greu perill la supervivència de molts hostalers i del sector. 

Esteva assegura que totes les noves normatives per adaptar-se a les noves circumstàncies s'han fet en un àmbit molt general, i que no s'han tingut en compte a aquells empresaris que «vetllen per la seguretat dels clients i els negocis».


Comentaris

envia el comentari