Catalunya Diari

La multa de 3.000 euros que et poden posar aquests dies amb la mascareta

Els diversos consistoris espanyols han decidit prendre mesures contundents contra l'incivisme

Diverses persones amb mascareta el primer dia del seu ús obligatori a Màlaga, el 21 de maig del 2020
La Policia Local d'alguns municipis començarà a multar aquells ciutadans que llencin les seves mascaretes a terra | EuropaPress

L'obligatorietat de portar mascareta en espais públics oberts i tancats ha provocat que la població, alhora, se'n desfagi d'elles llençant-les a terra. Tenint en compte que ara es tracta d'un element imprescindible en les nostres vides, no és d'estranyar que l'incivisme hagi augmentat respecte a aquest fet. Tant és així que les administracions municipals han pres la decisió de multar a aquell que la llencin amb una sanció que ascendeix fins als 3.000 euros, segons la localitat. 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les primeres ciutats a implementar-ho

Una de les primeres ciutats a impulsar aquesta mesura va ser Roma. A la capital italiana les multes per llençar la mascareta a terra són d'entre 25 i 500 euros fins al 31 de juliol. A Espanya ja hi ha municipis que han començat a prendre mesures semblants. Les més elevades, que ascendeixen fins als 3.000 euros en funció de la infracció i el grau, són les de Toledo. A Burgos, paral·lelament, l'incivisme costa una sanció de fins a 600 euros, mentre que a localitats més petites, com la sevillana Bollullos de la Mitación, s'han establert sancions de fins a 900 euros. 

A Archena, a Múrcia, han anunciat que qualsevol ciutadà que llenci la mascareta o els guants a terra rebrà una multa d'entre 600 i 2.500 euros, depenent de la gravetat. 


Comentaris

envia el comentari