Catalunya Diari

Barcelona, «futura capital dels videojocs»: La multinacional King aterra a la ciutat comtal

La creadora i impulsadora de la franquícia Candy Crush ha inaugurat les seves oficines, de 6.700 m², al districte [email protected] de Barcelona

La multinacional de videojocs King ha inaugurat les seves oficines a Barcelona
La multinacional de videojocs King ha inaugurat les seves oficines a Barcelona | Cedida

La multinacional de videojocs King ha inaugurat aquest dijous les seves oficines de 6.700 metres quadrats al districte [email protected] de Barcelona. Els creadors de la franquícia Candy Crush ocupen sis plantes d'un edifici on hi treballen més de 600 persones, i que té capacitat per a acollir un augment de personal del 10% en el futur. La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat les instal·lacions acompanyada de la directora general d'Indústria, Matilde Villarroya i del president de la companyia, Human Sakhnini.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'empresa va ser una de les primeres productores internacional de videojocs que va aterrar a Barcelona, el 2012, i amb aquest moviment vol reforçar la seva presència a la ciutat, ha explicat Oriol Canudas, vicepresident i director d'estudis a King. «És una clara demostració d'intencions que l'empresa es vol quedar molts anys a Barcelona», ha assegurat. L'oficina de la capital catalana és la segona més gran de la companyia després de la d'Estocolm.

Per Canudas, el futur de Barcelona com a capital dels videojocs «està assegurat». El director d'estudis de King ha recordat que la companyia va arribar a Barcelona amb una vintena de treballadors i que ara ja donen feina a més de 600 persones. King compta amb centres de desenvolupament a ciutats com Londres, Malmö o Berlín. En total, l'empresa té 2.000 treballadors a tot el món i proveeix continguts a més de 258 milions d'usuaris.

La consellera d'Empresa, Ángels Chacón, ha visitat les noves instal·lacions de King
La consellera d'Empresa, Ángels Chacón, ha visitat les noves instal·lacions de King | Cedida

 

Barcelona aporta un accés «increïble» al talent 

Amb aquesta inauguració, la multinacional britànica deixa enrere les oficines a Francesc Macià i a l'Illa Diagonal i uneix tot el seu personal sota el mateix sostre. La nova seu està centrada en el desenvolupament de videojocs però també acull serveis tècnics, de finances o de recursos humans. El president de King ha explicat que l'espai està pensat per facilitar la creativitat del personal i per impulsar el treball en equip. En el discurs que ha conclòs la visita inaugural, Sakhnini ha destacat que Barcelona aporta un accés «increïble» al talent.

La consellera Chacón ha admès que la demanda de noves professions vinculades del sector tecnològic és tal que sovint no s'aconsegueix prou mà d'obra qualificada i ha recordat que el Govern ha tirat endavant una taula de videojocs amb tots els actors del sector, que entre 2014 i 2018 va rebre una inversió estrangera a Catalunya de 36,7 milions d'euros.

El Govern veu amb bons ulls l'arribada de King 

Pel Govern l'apertura de les noves instal·lacions és «una molt bona notícia», ha assegurat la directora general d'Indústria, Matilde Villarroya, que ha considerat que cal apostar pel món del videojoc, un sector «amb projecció de futur». Villarroya ha recordat que Catalunya lidera la inversió estrangera de videojocs a Espanya i és el territori on es fan més de la meitat dels nous jocs a l'Estat.

«Cal una aposta molt clara per un sector molt important, malgrat que per les xifres no sembli massa gran, és una indústria que ha de créixer. Volem projectar Catalunya i Barcelona com un centre d'atracció i projecció de videojocs», ha afegit. Segons dades de l'any 2017, el sector dels videojocs comptava amb 140 empreses i 2.900 treballadors a Catalunya.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari