Catalunya Diari

La història de Noah, el nadó que va contreure un herpes per culpa dels petons al seu bateig

La seva mare ha decidit explicar el cas per conscienciar a la gent sobre el perill que té aquesta pràctica tan comuna

Bebé Noah
Noah es va contagiar de l'herpes pels petons que li van fer durant el seu bateig | Facebook (Ashleigh White)

Un nadó de nou mesos ha estat a punt de quedar-se cec al Regne Unit per culpa d'un herpes que va contreure a conseqüència dels petons que va rebre durant el seu bateig. El seu nom és Noah Tindle, i l'encarregada d'explicar el seu cas ha estat la mare del petit, Ashleigh White, que busca «que la gent se n'adoni dels riscos i les conseqüències de petonejar un nadó, especialment quan fa poc que ha nascut, i la persona en qüestió pateix un herpes labial».

Els fets van succeir quan Noah tan sols tenia quatre setmanes de vida. Un dia, la seva mare va detectar que tenia un ull inflamat, se li van fer ampolles al voltant i no deixava de plorar. Poc després els metges van informar Ashleigh que segurament el seu fill havia contret el virus de l’herpes simple 1, conegut com ‘el peto de la mort’.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La mare del petit ha volgut conscienciar a tothom del perill de la malaltia en nadons, ja que poden arribar a morir. Ara que té nou mesos, el petit Noah encara s’està recuperant de les seqüeles i va estar a punt de perdre un ull. Ashleigh assegurava que «quasi ningú havia vist les fotografies de Noah quan va contraure el virus fins que les vaig publicar online, però vaig pensar que era important crear més consciència». Ara, el post que ha compartit la mare del petit al Facebook s’ha fet viral.

Els metges no eren conscients que tenia herpes

En un principi, els metges pensaven que Noah només tenia un conducte lacrimal bloquejat, una cosa que se soluciona de manera natural, per això en un principi la seva mare no es va preocupar. Passats uns dies, al voltant de l’ull al petit li van sortir unes ampolles i Ashleigh va llegir a internet un cas similar d’un altre bebè que havia contret herpes. «Em vaig adonar que si no tens un herpes labial actiu, encara tens el virus en el teu sistema i saliva», va declarar la mare del petit en una entrevista a ‘Metro’.

El virus que se li va diagnosticar a Noah no és nociu pels adults, però pot ser fatal pels bebès, ja que pot arribar al cervell. La mare del petit assegura que van poder parar el virus abans que entrés a la sang, el que podria haver estat molt greu per la seva salut.

Actualment, Noah no pot deixar de prendre medicaments fins al març del 2020, pel qual la seva mare admet que «encara tenim un llarg camí per recórrer abans que sortim de la foscor; tenim controls continus amb els seus metges i oftalmòlegs». Ashleigh ha volgut agrair la sort d’haver descobert la malaltia a temps i «poder tenir encara el meu nen aquí amb mi».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari