Catalunya Diari

Els nens podrien sortir al carrer un màxim de dos hores al dia i per franges d'edat

El Govern de la Generalitat assegura que no es tracta d'anar a jugar al parc sinó que puguin passejar per «airejar-se»

imatge de nens pintan
imatge d'arxiu de nens pintant. | Cedida

El Govern de la Generalitat vol que els menors puguin sortir dues hores al dia per franges d'edat acompanyats d'un adult amb qui conviuen. Aquesta és la proposta que, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, a Rac 1, analitzarà aquest dissabte el comitè tècnic del Procicat. Es tracta, segons Vergés, d'una proposta «bastant limitativa», perquè no és per anar a jugar al parc ni agafar transport públic sinó perquè els infants puguin passejar prop de casa seva per «airejar-se».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons ha concretat, els menors de 6 anys podrien sortir al matí mentre que els més grans ho farien a la tarda. El Govern vol que s'apliqui la mesura si a finals de la setmana que ve no hi ha cap rebrot de la covid-19 a Catalunya.

Els infants majors de 3 anys hauran de portar mascaretes

Els Departaments de Salut, Interior i Afers Socials i Famílies estan treballant l’estratègia dels pròxims dies i la previsió és que la mesura es pugui aplicar en un termini d’entre 8 i 10 dies, sempre que no hi hagi rebrots de contagis. Tal com assenyala la ràdio catalana, el Govern català determinarà unes franges horàries per tal de sortir de casa i tots els infants majors de 3 anys hauran de portar mascaretes obligatòriament.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
Els menors també hauran de mantenir una distància mínima de seguretat de dos metres amb les persones que no siguin de casa. Aquest cap de setmana, Protecció Civil ha d’acabar de definir la proposta perquè dins de la Generalitat hi ha diferents punts de vista sobre els detalls d’aquesta mesura.

Comentaris

envia el comentari