Catalunya Diari

Una família de Sevilla busca medul·la compatible pel Nico, el seu bebè de 6 mesos

Li van diagnosticar leucèmia limfoblàstica aguda fa dos mesos i necessita quimioteràpia fins a trobar un donant compatible | Li han fet una prova al seu germà de 9 anys, però no és compatible

El Nico necessita una medul·la compatible urgentment
El Nico necessita una medul·la compatible urgentment | Instagram / (@supernicobuscamedula)

El Nico és un bebè de Paradas (Sevilla) a qui li van diagnosticar leucèmia limfoblàstica aguda amb només quatre mesos. La seva família busca urgentment un donant de medul·la compatible per al trasplantament pel seu fill, que ara té sis mesos. Per això, han iniciat una campanya a les xarxes socials (@supernicobuscamedula), quan el nadó està a punt de començar el seu segon cicle de quimioteràpia.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El temps, en contra

Quan li van diagnosticar leucèmia, el petit Nico va ser traslladat d'urgència a l'hospital de Màlaga, on va rebre el seu primer cicle de quimioteràpia. Per desgràcia, va acabar ingressat a l'UCI amb infecció pulmonar. Actualment, es troben a l'Hospital Virgen del Rocío esperant trobar el donant que necessita, ja que malauradament, aquest tipus de leucèmia només es cura amb un trasplantament. Mentre esperen donant, el Nico se sotmetrà al seu segon cicle de quimioteràpia, però el temps no juga a favor seu.

El germà no és compatible

El Nico té un germà de nou anys, l'Alejandro. Després del trasllat d'urgència a l'hospital de Màlaga, quan va ser portat amb un avió preparat per unitat mèdica i després d'haver rebut una transfusió de sang per aguantar tot el viatge, els pares del Nico ja pensaven opcions pel trasplantament. Tenien esperances en què el seu germà gran pogués ser el donant. Després de fer-se la prova per donar-li medul·la al seu germà, van comprovar que no era compatible.

Ara, l'objectiu de la família és fer una crida a la societat per a trobar donant compatible. Per al doctor José Pérez Bernal, director de Trasplantaments del Col·legi Mèdic de Sevilla, posar-li cara ha de servir per a conscienciar a la societat i que cada vegada siguin més els donants apuntats en la Xarxa Mundial de Donants de Medul·la (REDMO) i així «hi hagi més possibilitats de trobar un donant compatible genèticament amb el malalt».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari