Catalunya Diari

Nissan presenta un ERO per 600 treballadors a Barcelona

La direcció de la firma i el comitè de treballadors tanquen sense acord les reunions preliminars i una quantitat important d'empleats seran acomiadats de la companyia

Nissan presenta un ERE contra 600 dels seus treballadors
Nissan presenta un ERE contra 600 dels seus treballadors | Nissan

Després de mesos d'incertesa, Nissan ha anunciat finalment que presentarà un ERO per 600 treballadors de la seva planta a Barcelona. La direcció de la firma i el comitè de treballadors tanquen sense acord les reunions preliminars i una quantitat important d'empleats seran acomiadats de la companyia. 

En aquesta mateixa línia, també cal destacar que la companyia automobilística ja havia anunciat les seves intencions el passat mes de març. Aleshores, l'empresa confiava cobrir les 600 places amb prejubilacions, baixes voluntàries i incentivades, de manera que s'eviti l'ERO. A canvi, la companyia proposava invertir 70 milions d'euros per a una nova planta de pintura. 

De fet, aquest dijous, l'empresa ja va avisar que optaria per «vies alternatives» ja que les posicions entre les dues parts s'han mantingut molt allunyades des d'un primer moment. En un comunicat, l'empresa, que s'havia marcat aquest divendres com a termini màxim per arribar a un acord, ha assegurat que s'ha «vist obligada» a traslladar aquesta mesura als treballadors. No obstant això, fonts del Departament de Treball han indicat que no havien rebut cap expedient de regulació per part de Nissan.

Crònica d'un ERO anunciat

Ja el passat mes de març, els responsables de la marca ja van deixar clar que la inversió de 70 milions d'euros per a la planta de pintura per complir amb els requeriments mediambientals a partir del 2022. Uns requeriments, però, basats amb la sostenibilitat i, per tant, que implicaven reduir personal.

El president de Nissan a Europa, Gianluca de Ficchy, destacava els plans de Nissan davant el més que previsible ERO que ha acabat arribant aquest mes d'abril: «Volem seguir invertint en aquesta planta, però la planta ha de ser la més competitiva possible». 

La direcció treballa amb l'escenari de 500 baixes per jubilació i 100 voluntàries per tal d'evitar presentar un ERO
La direcció treballa amb l'escenari de 500 baixes per jubilació i 100 voluntàries per tal d'evitar presentar un ERO | Cedida

 

Els directius de la marca nipona recordaven que els volums havien caigut «significativament» i que ara la planta ha de ser el «més competitiva possible». La direcció de la multinacional ha insistit que no volia que fossin baixes traumàtiques, sinó que sigui a través de prejubilacions i baixes incentivades. 

 


Comentaris

envia el comentari