Catalunya Diari

Una metgessa es nega a parlar el català a una pacient a Barcelona

Durant tota la visita d'urgències al CAP de les Corts, la mare va haver d'estar traduint del català al castellà
La metgessa només les va atendre en castellà | Cedida

Una metgessa del Centre d'Atenció Primària de les Corts de Barcelona ha protagonitzat una polèmica visita a una noia amb discapacitat intel·lectual que, només sap parlar català, i que ella es va negar a parlar-li en un altre idioma que no fos el castellà o l'anglès.

 

Segons ha explicat elNacional, la mare de la jove es va quedar sorpresa per la negativa de parlar-li el català a la seva filla i, per aquest motiu, va decidir presentar una queixa al centre. Tal com relata la mare, durant tota la visita d'urgències al CAP va haver d'estar traduint del català al castellà a la metgessa, per tal de poder saber què és el que li passava a la seva filla.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les possibles raons d'aquesta situació

«Em vaig quedar a quadres. Si hagués estat per mi, jo hauria marxat, però la que estava patint era la meva filla», lamentava la dona. Així doncs, es va haver de carregar de paciència per acceptar el tracte que la metgessa els hi havia interposat per atendre-les. Una vegada finalitzada la consulta sanitària, la mare no va dubtar en interposar una queixa pel tracte rebut, tot i les traves que li van ficar per a formalitzar-la.

 

Finalment, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han explicat a RAC1 que aquesta situació es pot donar per dues raons: o bé perquè el metge ve d'una altra comunitat autònoma i no té l'obligació de fer un curs de català i, per tant, pot atendre en castellà, o perquè en centres on hi hagi una falta de metges prioritzen que no sàpiga el català abans que no tenir-ne.

 

També et poden interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari