Catalunya Diari

Júlia i Marc, els noms més posats entre els bebès nascuts a Catalunya el 2018

Marc segueix sent el nom de nadó més freqüent i Júlia ho és per segon any consecutiu

bebe
Els noms més posats als bebès catalans nascuts el 2018 són Marc i Júlia | Somosmamas.com

Marc i Júlia van ser els noms més posats als nadons de Catalunya el 2018. Els dos noms repeteixen pòdium, ja que Marc és el nom més posat en territori català des de fa 22 anys, i Júlia encapçala la llista per segon any consecutiu superant a Martina, així ho ha fet públic l'Institut d'Estadística de Catalunya —Idescat— aquest mateix dilluns.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els noms més posats 

El nom de Marc encapçala la llista amb 640 nadons, i és seguit per Pol (548), Àlex o Álex (499) , Jan (489) i Nil (461). Quant als noms de nena, Júlia o Julia és el primer de la llista amb 587 nadons, seguit per Martina (522), Emma (519), Maria o María (466) i Lucía (441).

Les mateixes dades, obtingudes del registre civil, indiquen que Marc és un dels cinc noms de nen més posats a totes les comarques, encara que és superat a les comarques Gironines per Pol, a les Terres de l'Ebre per Martí i al Penedès, comarques centrals i Pirineu per Jan. Respecte a les nenes, Júlia destaca en l'àmbit metropolità, les comarques de Girona, les Terres de l'Ebre, les comarques centrals i el Camp de Tarragona, lloc on comparteix la primera posició amb Emma. Ona, en canvi, és el nom més posat a les nenes de les comarques de Ponent, mentre que Aina i Martina ho són a l'Alt Pirineu i l'Aràn, i Laia ho és al Penedès

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari