Catalunya Diari

Noruega fa història a nivell mundial prohibint la desforestació

Es tracte del primer país del món en aprovar aquesta iniciativa, que consistirà en evitar tots els productes de la seva cadena de subministrament que contribueixin a la tala d’arbres

Noruega ha fet història contra la tala d'arbres | Arxiu

Els països escandinaus sempre han estat un exemple a seguir per la seva visió de futur sostenible i econòmicament molt rendible. Ara, però, acaben de donar una lliçó de primera categoria en matèria mediambiental. Concretament, Noruega ha prohibit la desforestació, el primer país del món en dur a terme aquesta mesura. 

Tal i com s’explica en un comunicat de l’agència ‘Climate Action’ de les Nacions Unides, la iniciativa consistirà en evitar tots els productes que contribueixin a la tala d’arbres a Noruega però també a qualsevol part del món. Tot plegat es durà a terme a través de les polítiques de contractació pública. «És una victòria en la lluita per tal de protegir la selva tropical», afirma en el comunicat Nils Hermann, president de la Rainforest Foundation de Noruega.

La desforestació és una lacra a nivell mundial | Arxiu

 

El compromís de Noruega amb el medi ambient ve de lluny

La fundació que presideix Hermann ha tingut la lluita contra desforestació com a pal de paller de les seves polítiques. Per exemple, l’any 2008 Noruega va donar mil milions de dòlars al Brasil per combatre aquesta problemàtica, cosa que va permetre a aquest país sud-americà reduir un 75% la desforestació l’any 2015, salvant més de 8 milions i mig d’hectàrees de selva.

A més, Alemanya, Noruega i el Regne Unit es van comprometre l’any 2014 a la Cimera del Clima de l’ONU de Nova York a promoure iniciatives nacionals per fomentar els productes que no requereixen la tala d’arbres. Segons dades de ‘Climate Action’, la producció d’oli de palma, soja, de carn de vedella i la fusta a només 7 països del món signifiquen el 40% de la tala d’arbres en boscos tropicals.

D’aquesta manera, Noruega es torna a convertir en un país capdavanter a nivell mundial en la lluita per protegir el medi ambient i posa els fonaments perquè més estats de tot el planeta segueixin aquestes passes amb iniciatives molt urgents per frenar les terribles conseqüències de la mà de l’home a la natura.


Comentaris

envia el comentari