Catalunya Diari

La notícia sobre els peatges que no agradarà gens als catalans

Tercer any consecutiu d'increment dels preus

Peatge La Jonquera
Els peatges a l'AP-7 i l'AP-2 pujaran novament el 2020 | CatalunyaDiari

Els usuaris habituals de les autopistes catalanes, com l'AP-7 i l'AP-2,  s'hauran de gratar una mica més la butxaca a partir de 2020. El govern espanyol apujarà un 0,84% el preu mitjà dels peatges de la xarxa estatal de carreteres. 

Serà el tercer any consecutiu en el qual es produeix un augment de les tarifes de les autopistes de pagament. Aquest, però, és inferior als dos anteriors que van ser de l'1,67% i l'1,91%, el 2019 i 2018 respectivament. 

La decisió sobre els preus a les autopistes s'aplica mitjançant una fórmula de revisió automàtica anual que el sector va pactar amb el govern l'any 2002. Aquesta té en compte l'IPC mitjà a l'octubre o el trànsit anual entre altres factors. 

Els trams que queden exempts

A Catalunya, aquesta mesura no s'aplicarà en el tram de l'AP-7 des de l'Hospital de l'Infant fins a la frontera de Castelló.  Això és gràcies a la confirmació de la no renovació de la concessió a Aumar fins a Alacant, que afecta també l'AP-4 entre Sevilla i Cadis. 

Altres nou autopistes a l'Estat no veuran modificats els seus preus. Són aquelles que van haver de ser rescatades i que ara s'exploten sota l'empresa pública Seittsa. Concretament són les quatre radials de Madrid, l'M-12 que uneix Madrid i l'aeroport de Barajas, l'AP-41 Madrid-Toledo, l'AP-36 Ocaña-La Roda, l'AP-7 entre Cartagena i Vera i la Circumval·lació d'Alacant. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari