Catalunya Diari

Nou gerro d'aigua freda per al sector de la restauració de Catalunya

El tribunal rebutja, amb dos vots particulars, suspendre cautelarment els límits horaris i d’aforament

Imatge de la terrassa d'un bar de la Zona Alta de Lleida
El TSJC manté les restriccions a bars i restaurants tot i la petició de les patronals del sector | LleidaDiari.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat les mesures cautelars sol·licitades pel sector de l'hostaleria i la restauració contra les restriccions per la covid-19. En dues interlocutòries, amb dos vots particulars, manté el tancament dels salons de joc, bingos i casinos, i les limitacions d'horaris i aforaments a bars i restaurants.

El recurs el van presentar diverses organitzacions com la Fecasarm, la Federació d'Hostaleria de Lleida o el Gremi Català de Bingos, entre altres, contra el decret del 6 de febrer passat que prorrogava les mesures imposades de fa setmanes.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Els empresaris demanaven relaxar les restriccions d'horaris i aforament mantenint determinades mesures higièniques, al·legant que no hi ha justificació científica ni dades sanitàries que justifiquin unes limitacions que consideren desproporcionades. De fet, al·legaven que les restriccions actuals ja han colpejat molt fort el sector, alguns establiments dels quals no podran reobrir mai més, i afecten més de 200.000 llocs de treball.

Hi ha riscos afegits com la nova variant britànica

La Generalitat es va oposar a la petició de cautelars i el tribunal considera que els recurrents no van aportar dades que desmentissin els informes sanitaris del Govern. A més, considera que actualment hi ha riscos afegits com la nova variant britànica o les eleccions al Parlament, que poden incrementar el nombre de casos. Per això, els magistrats considerarien "imprudent" relaxar les mesures restrictives. Els danys econòmics causats per les mesures, diu el tribunal, es poden recuperar posteriorment.

Els dos vots particulars al·leguen que no hi ha termini previst de finalització de les mesures i que les dades epidemiològiques han millorat des que es van decidir les restriccions. També consideren que algunes mesures no estan prou justificades mèdicament i que fins i tot requerien autorització prèvia judicial.


Comentaris

envia el comentari