Catalunya Diari

La nova dada sobre el coronavirus que preocupa especialment els més joves

Els experts recomanen seguir les normes de confinament per evitar més contagis

Refredat comú de tardor
Es fàcil confondre el refredat comu amb el coronavirus | CEDIDA

Fins ara ens hem pensat que només les persones grans o amb patologies prèvies havien de patir per un possible contagi de coronavirus. Però res més lluny de la realitat, ja que els experts asseguren que el 66% dels casos actuals s'han detectat en persones menors de 65 anys. De fet, en els darrers dies hi ha hagut un augment considerable dels infectats menors de 50 anys i, fins i tot, a Lleida va morir aquest dijous una persona de només 53.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'edat no és un factor excloent de patir greus conseqüències per la malaltia

En aquest sentit, el cap clínic de l'Hospital de Bellvitge, Nicolás Manito, ha assegurat al diari 'El Mundo' que s'està detectant un augment del nombre de pacients joves sans. «Actualment, la població deu ser conscient que tot i que l'edat por ser un factor protector, tampoc és excloent de presentar una complicació d'aquestes característiques pel Covid-19», assegurava el doctor.

Això no obstant, sí que és cert que l'índex de mortalitat, de moment, el representen en major mesura les persones infectades i majors de 75 anys. En termes generals, els experts recomanen a la població jove no confiar-se i seguir les normes d'higiene i seguretat recomanades, ja que s'està demostrant que ningú és immune ni al contagi, ni a les possibles conseqüències per a la salut que aquest presenta. Precaució, confinament i molta paciència per a poc a poc aconseguir tornar a la normalitat.

Paciència i més confinament

La ciutadania ha de saber que encara no hi ha data de retorn i que, de fet, des del govern espanyol no descarten endurir les mesures per a poder frenar la corba dels contagis. En aquest sentit, una de les darreres recomanacions ha estat la de suspendre qualsevol viatge de vacances de Setmana Santa, ja que l'alarma encara està en plena fase i no és recomanable sortir de casa com si res hagués passat.


Comentaris

envia el comentari