Catalunya Diari

Preocupació per la nova estafa que suplanta la DGT i demana més de 1.000 euros

Es tracta d'un nou cas de 'phishing' on el correu electrònic conté un enllaç que permet realitzar l'estafa

TruCAM II, el 'superradar'
L'organisme ha assenyalat que no utilitza aquest mètode per comunicar les multes | CatalunyaDiari.com

La DGT ha denunciat, a través d'un comunicat a les xarxes socials, l'existència d'una nova estafa que fa servir una adreça de correu electrònic per suplantar a l'organisme. Per fer-ho més veraç i que la persona que rebi el missatge no noti l'estafa, el correu electrònic conté la firma del Ministeri d'Interior i les dades del conductor del vehicle, al qual fa referència la multa, i el seu model.

Al missatge s'argumenta que la multa, amb un import de 1.530 euros, que ha rebut el conductor és per una infracció viària. Tot seguit s'adjunta un enllaç que permet als estafadors realitzar l'estafa un cop la víctima l'ha premut. Tots els detalls esmentats anteriorment fan que el mail aparenti ser normal i legal però l'enllaç adjunt causa la descàrrega d'un 'malware' o virus.

Aquest virus el que fa és apropiar-se de les contrasenyes que s'utilitzen tant a l'ordinador com al mòbil, depenent del mitjà que es faci servir per obrir el mail. Des de la DGT confirmen que es tracta d'una nova estafa de 'phishing' i assenyalen que l'organisme «mai notifica d'aquesta manera».

Com podem comprovar si la multa és real?

Existeixen dos mètodes per comprovar la veracitat d'un missatge rebut per la DGT. El primer que es pot fer és comprovar l'oficialitat de la DGT, és a dir, si coincideix amb la del correu electrònic rebut. L'altre mètode consisteix a comprovar si existeix la infracció viària que s'esmenta al mail tot accedint a la pàgina web de l'organisme. Aquest mètode d'estafa anomenat 'pishing' és molt freqüent en aquests últims anys motiu pel qual s'han d'extremar les precaucions per evitar ser víctimes d'una estafa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari