Catalunya Diari

Objectiu del Gran Recapte: Aconseguir 10 milions d'euros en aliments

En un any, el dèficit alimentari creix un 35% a Catalunya

Tret de sortida a la tretzena edició del Gran Recapte d'Aliments, que enguany també aposta per les donacions digitals. Segons ha explicat Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments, l'edició anterior es van recaptar 7,8 milions d'euros, una xifra  que amb la incorporació del format digital de les donacions va suposar un 19% més de recaptació que amb el sistema d'entrega física d'aliments. «Per fer front al 35% de demanda que estem suportant a Catalunya estimem que necessitarem uns 10 milions d'euros», ha indicat, cridant a fer front al dèficit alimentari. La principal novetat d'enguany és la integració del petit comerç a través d'una 'app' que permet registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!


El tret de sortida d'aquesta edició s'ha fet des del Mercat de Sants i ha comptat amb la presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Roser Brutau; el vicepresident Jordi Puigneró; la consellera de Drets Socials, Violant Cervera; i la regidora de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín. També hi han estat presents representants del Mercat de Sants i de les entitats socials Canpedró i el Gra de Blat.

Banc d'aliments
Banc d'aliments |En roda de premsa, Brutau ha destacat que una de les novetats d'enguany és la implicació del petit comerç amb una nova 'app'. Aquesta aplicació, dissenyada amb l'assessorament de KPMG i desenvolupada per la start-up OARO, permet de manera molt senzilla i en només 3 clics registrar una donació a través del dispositiu mòbil del personal de la botiga.


Mitjançant la tecnologia blockchain, les donacions queden registrades i es vinculen a una entitat social de la mateixa localitat o barri perquè un cop finalitzada la campanya s'adquireixin els productes d'alimentació que més es necessitin amb el saldo disponible en cada establiment. Així, Brutau ha matisat que la donació no va al Banc dels Aliments, sinó que va dirigida directament a les entitats del barri i de proximitat, que tindran un crèdit obert per l'import de les donacions. Els promotors destaquen que l'increment del 35% que s'ha registrat pel que fa a la pobresa alimentària fa enguany més necessària que mai una iniciativa com la del Gran Recapte.


Comentaris

envia el comentari