Catalunya Diari

S'obre la vacunació a Catalunya dels catalans residents a l'exterior

Els ciutadans hauran de ser al país per rebre la segona dosi

Els Departaments de Salut i Acció Exterior i Govern Obert han posat en marxa la vacunació a Catalunya per als catalans que resideixen a l'exterior. Aquest col·lectiu ja pot demanar cita per vacunar-se a diferents punts de vacunació habilitats al país.

Per fer-ho, cal estar inscrit al Registre de catalans a l'exterior i haver tramitat la targeta sanitària individual. La gestió es fa a través de la web habilitada per a tota la ciutadania. Els ciutadans que resideixen a l'exterior i que es vacunin a Catalunya hauran de ser al país per poder-se posar la segona dosi i completar així la pauta de vacunació.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquells que estiguin inscrits al registre, però no disposin de targeta sanitària ni del codi, hauran de sol·licitar la targeta a l'apartat 'Sol·licitud de serveis' del web del registre. Un cop sol·licitat aquest document, s'enviarà electrònicament el CIP amb el qual ja es podrà demanar la cita. La targeta s'enviarà per correu postal per utilitzar-la en altres ocasions.

Primer pla de la mà d'un sanitari subjectant un vial d'AstraZeneca
S'obre la vacunació a Catalunya dels catalans residents a l'exterior | Europa Press

En el procés de tramitació podran demanar també la targeta

Pel que fa als que no estiguin inscrits al registre ni disposin de cap dels documents necessaris, s'hauran d'inscriure primer al registre. En el procés de tramitació podran demanar també la targeta i un cop fet el tràmit podran demanar hora per vacunar-se.

La directora general de la Catalunya Exterior, Laura Costa, ha considerat que la inclusió dels catalans a l'exterior al programa de vacunació és un acte de "justícia". Ha afegit que s'emmarca en la voluntat d'intensificar l'atenció a aquest col·lectiu i ha agraït la "tenacitat" de Salut per fer possible aquesta vacunació en un context de màxima complexitat sanitària.

El Govern està en contacte amb les comunitats catalanes a l'exterior a través de la nova Direcció General de la Catalunya Exterior per resoldre els possibles dubtes dels ciutadans en el procés de vacunació.


Comentaris

envia el comentari