Catalunya Diari

L'OCU alerta sobre una fallada de seguretat en diversos vehicles de la gamma Opel

L'avís adverteix que els cargols de les rodes no es van collar amb la força necessària, un fet que podria provocar la pèrdua de les rodes durant la conducció

Imatge promocional del nou model Opel Corsa, de color vermell
Segons ha informat l'OCU, alguns models de cotxes Opel poden tenir problemes amb els cargols de les rodes. | Europa Press

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat que els cargols de les rodes de diversos models de vehicles Opel, fabricats entre juliol de 2019 i novembre de 2020, no es van collar amb la força necessària, un fet que podria provocar la pèrdua de les rodes durant la conducció, amb el consegüent risc d'accident. En aquest sentit, l'OCU calcula que a Espanya la problemàtica podria afectar fins a 30.000 vehicles de la marca Opel.

Segons ha informat l'organització de consumidors en un comunicat de premsa, els models de la marca alemanya afectats són Astra, Blego, Corsa, Crossland, Grandland, Insignia, Vivaro i Zafira. El fabricant es posarà en contacte amb els propietaris afectats per tal de resoldre el problema, tot i que des de l'OCU es recomana als propietaris d'aquests vehicles que comprovin de manera immediata l'ajustament dels cargols. Alhora que recorda que Opel ha de fer la revisió de manera gratuïta com més aviat possible.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Vehicles fabricats entre juliol de 2019 i novembre de 2020

L'avís que ha fet l'OCU sorgeix del sistema d'alerta ràpida de productes perillosos no alimentaris de la Unió Europea (RAPEX) que ha detectat una errada relativa a l'ajustament dels cargols de les rodes de part de la gamma de vehicles Opel, fabricats entre el 23 de juliol de 2019 i el 10 de novembre de 2020. El problema, segons ha advertit l'OCU, té conseqüències greus sobre la seguretat a causa del risc real de pèrdua d'alguna roda.

L'OCU també recomana als propietaris d'aquests models de vehicles posar-se en contacte amb el servei d'atenció al client per a conèixer si el seu vehicle està entre els afectats, alhora que els ha instat a comprovar —amb l'ajuda d'una clau anglesa— que els cargols de les rodes dels seus cotxes i furgonetes estan ben collats.


Comentaris

envia el comentari