Catalunya Diari

Lidl llença una oferta de pernils amb trampa

Ha llançat un pernil de gla ibèric per 299 euros en el seu Black Friday, però la publicitat i preu són d'allò més enganyosos

Imagen de una pata de jamón en un jamonero
El pernil de gla 100% ibèric que en realitat no ho és| Lidl

És possible comprar un pernil de gla ibèric 100% de raça ibèrica per tan sols 299 euros als supermercats de Lidl? La cadena de supermercats alemanya esperava que aquest reclam signifiqués un gran 'boom' en les vendes, però sembla que podria ser una trampa. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un extens estudi elaborat pel mitjà 'Economía Digital' ha tret a la llum l'engany i els errors que hi ha darrere aquesta oferta als supermercats del país, que des de bon principi sembla una mica sospitosa. La marca Lidl ha llançat una promoció en la qual s'anunciava un pernil salat de gla ibèric de la marca Noblexa Castellana, d'uns 8 o 9 quilograms, que es venia per només 299 euros des del 25 de novembre fins a l'1 de desembre.

Gla 100% ibèric que només és del 50%

El que l'estudi ha demostrat —i avisa— és que cal tenir en compte que en realitat el pernil que ofereix Lidl no és 100% raça ibèrica, sinó que en realitat només ho és del 50%. Sembla, però, que aquest detall se'ls hi ha oblidat als alemanys i l'han intentat «ocultar» per afavorir la publicitat i la gran oferta de Lidl per aquest Nadal.

Imagen promocional de un jamón con un fondo negro
La imatge promocional de l'oferta dels pernils durant el Black Friday | Lidl

El mitjà en qüestió ha analitzat el producte i la imatge promocional de l'oferta de Lidl i ha arribat a la conclusió que la manera com està etiquetat el producte mostra que és un pernil de gla ibèric 100%, mentre que a la vegada porta una brida de color vermell que indica que l'animal té una puresa racial del 50 o el 75% com a màxim.

Davant aquestes evidències, el 'Economía Digital' es va posar en contacte amb Lidl i Industrias Cárnicas Villar per preguntar sobre aquest «error». Per una banda, Lidl no va respondre a les preguntes —tot i que va retocar totes les imatges promocionals—, i per l'altra, el preveïdor va haver de rectificar després de donar-li les culpes a Lidl per un error de maquetació. 

Però aquest parany amb l'etiquetatge del pernil ibèric en oferta de Lidl no seria l'única cosa sospitosa que ‘Economia Digital’ ha tret a la llum. I és que al fullet de Lidl es diu que es tracta d'un pernil «alimentat 100% amb gla», una cosa que els experts han assegurat que és impossible.

No s'ha alimentat al 100% amb gla i no costaria 299 euros

Segons informen els mateixos experts al mitjà citat, cap porc s'alimenta només de gla, sinó que només ho fa quan està en la fase d'engreix. Per aquest motiu, la resta de l'any s'alimenta de pinso i altres aliments naturals, però mai «100% de gla» com diu la publicitat de Lidl.

Per concloure, també han volgut remarcar una altra qüestió de pes que importa molt al consumidor, el preu. Tal com exposa el mitjà, una peça d'aquestes característiques no hauria de valdre menys de 400 euros, ja que a més, a l'oferta s'inclouen un ganivet de tallar pernil i un perniler.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari