Catalunya Diari

'Omplim de boira els armaris', una jornada cultural per donar protagonisme i visibilitat al col·lectiu LGTBI

L'acte tindrà lloc aquest dissabte, dia 25 de gener, a la ciutat de Lleida

Cartell dels actes 'Omplim de boira els armaris' a Lleida, del dia 25 de gener de 2020.
Cartell dels actes 'Omplim de boira els armaris' que es celebrarà dissabte a Lleida. | LleidaDiari.cat

La Crida per Lleida-CUP, Colors de Ponent i La Baula organitzen aquest dissabte, dia 25 de gener, 'Omplim de boira els armaris'; una iniciativa que engloba diversos actes i que es durà a terme durant tot el dia a La Baula, ubicada al carrer del Nord, número 4. 'Omplim de boira els armaris' és una jornada cultural per donar protagonisme i visibilitat al col·lectiu LGTBI de la ciutat de Lleida, així com reivindicar-ne els seus drets i participar en la lluita contra l'homofòbia.

La jornada s'iniciarà a les 12.00 hores, amb la Berta Mascaró, qui conduirà la presentació del segon número del Fanzine marica La Lloca, publicació que abarca el moviment LGTBI en l'àmbit dels Països Catalans. Serà en un vermut que obrirà un debat sobre sexualitats dissidents. Més tard, a les 14.30 hores, està programat el dinar vegetarià a La Troca de La Baula. 

A les 17.30 hores està previst l'espai cinefòrum amb el passi del documental 'El fil rosa', un projecte de memòria dels moviments LGTBI que es va posar en marxa en motiu de l’aniversari de la primera manifestació convocada pel Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a Barcelona el 26 de juny de 1977. L'acte comptarà amb l'assistència del seu director, João França, i el guionista Adrià Rodríguez. Posteriorment es debatrà sobre el llegat d'aquella primera manifestació LGBTI a les Rambles, ara ja fa més de 40 anys. 

Un cop acabats els actes d''Omplim de boira els armaris', els assistents que ho desitgin podran afegir-se a la festa d'aniversari que celebra el col·lectiu LGTBI de Lleida, Colors de Ponent.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari