Catalunya Diari

L’OMS adverteix sobre la resistència del coronavirus: «Li agraden tots els climes»

D'aquesta manera, es desmenteix la teoria que el SARS-CoV-2 era un virus estacional

Una turista a la piscina de l'hotel Evenia Olympic de Lloret de Mar. Imatge del 29 de juliol del 2020
El coronavirus no és estacional i pot resistir totes les temperatures, confirma l'OMS | Catalunya Diari

Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, científics de tot el món estan investigant el seu origen, els seus punts febles i la millor manera per combatre'l mentre avancen les fases en les vacunes.

Una de les dades que més es va compartir a principis d'any és que la calor seria un fort enemic del virus SARS-CoV-2, causant del coronavirus. Ara, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) confirma que aquesta teoria és falsa.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L'OMS adverteix: «No és un virus estacional»

Margaret Harris, una de les portaveus de l'OMS, ha concedit una roda de premsa en la qual ha afirmat que el virus no s'espanta de la calor. Bona prova d'això, explica, són països de nord i sud Amèrica amb altes temperatures que acumulen milers de casos. Harris confirma que «l'estació no afecta la transmissió d'aquest virus».

«Sembla que hi ha la idea fixa que el virus és estacional, però hi ha un gran nombre de contagis als Estats Units enmig de l'estiu, a Brasil, Filipines i altres països equatorials amb temperatures elevades», advertia la portaveu. 

La Covid-19 «es comporta de manera diferent» a altres virus d'afeccions respiratòries

La conclusió sobre que la calor podria ajudar a combatre la Covid-19 va relacionar-se amb el comportament d'altres virus causants d'afeccions respiratòries. Aquests, en la seva majoria, sí que són estacionals i la calor sol frenar el ritme de contagis. Però aquest nou coronavirus, explica Margaret Harris, «es comporta de manera diferent».

«Li agraden tots els climes i saltar d'una persona a una altra simplement quan estan a prop», insisteix Harris. Per això, ha volgut recordar que la millor arma per prevenir i combatre el coronavirus és evitar les aglomeracions i reunions multitudinàries, respectar la distància social i utilitzar mascareta i productes d'higiene amb regularitat.

Per la seva banda, la portaveu afirma que el pitjor escenari seria una nova onada de contagis de coronavirus en mig d'una alta prevalença de grip. Admet que la majoria d'hospitals i centres sanitaris no estarien «preparats» per suportar tota la tensió i el col·lapse que això suposaria. 


Comentaris

envia el comentari