Catalunya Diari

L'OMS alerta que no estem «ni tan sols a prop» del final de la pandèmia

Des de l'organització asseguren que «ni tan sols estem a prop del final»

Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi
Des de l'OMS alerten que encara ens queda molt camí per superar la pandèmia | Catalunya Diari

Tot i que la majoria de països del món està entrant a una ‘nova normalitat’ i han superat el primer pic del coronavirus, la pandèmia segueix encara molt present. Així ho ha volgut recordar Tedro Adhanom Ghebreyesus, director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Els últims sis mesos han estat condicionats per la pandèmia de la Covid-19 que va originar-se a la Xina, la qual deixa en aquest moment més de deu milions d’infectats i mig milió de defuncions. Així i tot, el pitjor encara no ha acabat:  «La majoria de les persones continuen estant exposades, el virus encara té molta capacitat de moviment», ha afirmat Tedro Adhanom.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Ni tan sols estem a prop del final»

En un moment en què molts estats han superat la primera onada del coronavirus i s’espera que no hi hagi un rebrot, el director de l’OMS ha volgut recordar que estem molt lluny de donar aquesta pandèmia per erradicada. «Tots volem que això acabi. Tots volem continuar amb les nostres vides. Però la realitat és que ni tan sols estem a prop del final». Per això, ara més que mai fa falta responsabilitat, higiene i mesures de seguretat per part dels estats i els seus governs: «Tot i que molts països han fet alguns progressos a nivell global, la pandèmia del coronavirus en realitat s’està accelerant».

Tal com han informat els experts durant les últimes setmanes, la pandèmia només es podrà acabar definitivament quan es trobi un tractament o una vacuna. Segons assenyala el cap del programa d’emergències de l’OMS, Mike Ryan, ara per ara no hi ha cap garantia que els experiments que s’estan intentant amb vacunes tindran èxit a curt termini.

Increment de les xifres a escala global

Els brots dels últims cinc dies preocupen als experts, amb més d’un milió de positius en menys d’una setmana. Així, s’arriben als 10 milions de contagiats arreu del món i mig milió de víctimes per CoVid-19 a l’àmbit mundial. El rècord de major nombre de detectats en 24 hores també va complir-se aquesta setmana, amb 191.000 casos en un dia.

Tot i que era Europa qui preocupava a l’inici de la pandèmia, ara són els països americans i la regió del Mediterrani Oriental les que preocupen a les autoritats sanitàries. Estats Units i Brasil són els focus més preocupants del continent americà, mentre que les zones de Iemen, Síria o Líbia són les més afectades a l’orient a causa dels conflictes armats que impedeixen i dificulten les labors dels sanitaris.


Comentaris

envia el comentari